Ovih 10 nemačkih maraka. Sećam se dobro tih 10 maraka”. Tom rečenicom je intervju za “Njujork Tajms” počeo Novak Đoković.


Ne seća se srpski teniser tačne godine kada se to dogodilo, ali dobro pamti svaki detalj te situacije.


- Ovo je sve što imamo. Otac Srđan je tada izgovorio to uz 10 maraka koje su tu bile. To je sećanje koje će mi zauvek ostati urezano. Veoma uticajan trenutak za moj život, za sve naše živote - prisetio se Novak jedne od teških priča iz detinjstva.


PROČITAJTE JOŠ: Đoković i Federer u noćnom terminu na “Rod Lejveru”


Zato sada ima posebnu rutinu sa svojom decom, Stefanom i Tarom u Monaku.


- Rano se budimo, vodim sina u školu, tako da jutru pripremamo sokove u kuhinji, pa gledamo izlazak sunca, izgrlimo se, pevamo i onda radimo malo i jogu.


Od kada je dobio decu proriteti nisu isti, ne krije da želi još pehara, ali mu je porodica na prvom mestu.


- Svi pričaju o peharima, rekordima, istoriji i zaista se osećam blagosloveno što sam u poziciji da se o tome priča. Zahvalan sam zbog karijere koju imam, ali je za mene tenis sada više platforma nego opsesija za individualna dostignuća.


Posle ispadanja Rafaela Nadala, srpski as bi mogao da se vrati na prvo mesto na ATP listi ako dođe do titule u Melburnu.


- Prva pozicija je nešto što je konstantno svima želja, želite da napredujete i da budete sve bolji i bolji. Rodžer je dosta pričao o tome i rekao bih da se mnogi sportisti slažu sa tim. Stagnacija je korak nazad - poručio je Đoković.


PROČITAJTE JOŠ: Đokovića pogodilo pitanje o Brajantu: Srce mi je slomljeno, Điđi je imala samo 13 godina (VIDEO)


Njegov trener Marijan Vajda je otkrio i neke zanimljive detalje.


- Novak je “tragač”, čak i kada deluje da su stvari savršeen, on traži način da unese neku promenu. Inače, ranijih godina je Novak bio veoma nestrpljiv. Stalno je pitao “A, kada ću ja biti prvi?”. Odgovorio sam mu da bude strpljiv i da neke stvari mora da odradi na pravi način da bi se to dogodilo - zaključio je Vajda.