Vujošević o odluci Evrolige: Nepravda prema Partizanu, ne volim kada se rešava za zelenim stolom

Novosti online

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 20:10

Вујошевић о одлуци Евролиге: Неправда према Партизану, не волим када се решава за зеленим столом

Duško Vujošević Foto: N. Paraušić

Bilo je najnormalnije kada je u pitanju region da se odredi turnir, neki model takmičenja kojim bi se došlo do šampiona ABA lige - kaže Duško

Bivši trener Partizana Duško Vujošević je prokomentarisao odluku Evrolige da istih 18 klubova i naredne sezone igraju u elitnom takmičenju.


- Kada je reč o 11 klubova sa A licencom, to nije dobro za košarku, ali oni nisu bili sporni. U principu ne volim kada se stvar rešavaju za zelenim stolom, bilo je najnormalnije kada je u pitanju region da se odredi turnir, neki model takmičenja kojim bi se došlo do šampiona ABA lige, koji bi onda predstavljao region u Evroligi. Novim sponzorom „Gaspromom“ menja se pozicija Zenita, on bi mogao da bude 12. ekipa koja dobija ugovor. Predvideo sam u jednom intervjuu da se neće igrati i da će Zvezda dobiti „vajld kard“. Nije dobro za evropsku košarku da se tako donose odluke, a nisu dobri ni ti desetogodišnji ugovori- kaže Vujošević za „Sport klub“.


PROČITAJTE JOŠ:Zvezda ostaje u Evroligi, Partizan u Evrokupu


Naglašava da to nije fer prema crno-belima.


- Apsolutno je nepravedno prema Partizanu, a koliko ja poznajem Partizanovu publiku, ona se neće predati i tek će sada podržavati klub više.


Legendarni stručnjak nije iznenađen odlukom o prekidu sezone.


- Najveći broj Amerikanaca vratio se kućama i nisu pokazivali interesovanje da se vraćaju zbog 5 odstorazlike u plati, a mnogi od njih imaju i jednogodišnje ugovore - zaključuje Vujošević.

Komentari (7)

Bane

25.05.2020. 21:42

nepravda prema PArtizanu? Što ne pomenu EFES ...? bili su ubedljivo najači kandidati za osvajanje Evrolige ... pa ne kukaju ni deseti deo koliko vi, mislim na pristalice Partizana ... sezona je PONIŠTENA, i svako drugo rešenje osim ponavljanja iste sa istim akterima bilo bi nepravedno ...!

Glamoc

26.05.2020. 06:46

@Bane - Samo se ti ne javljaj.Ti si najveći grobar srpske košarke,uspeo si zavaditi I oči u glavi.