Strateg Crvene zvezde Dragan Šakota je čestitao Barseloni na pobedi.

- Bila je interesantna utakmica u kojoj su svi mogli da uživaju, neizvesno do kraja. Mi smo imali problem sa energijom zbog smanjenog broja igrača. Rezultat je mogao da bude i drugačiji da smo igrali malo bolje u odbrani na samom kraju, u ključnim momentima. Primili smo nekoliko trojki na isteku napada – kaže Šakota.

Osvrnuo se na sve probleme sa sastavom, posebno ako se doda i da Stratos Perperoglu, koji se oporavio, nije ulazio u igru.

- Petorica igrača nisu doputovala iz raznih razloga. Jedan problem sa virusom (Lazić), trojica povređenih (Davidovac, Čović, Kuridža) i jedan koji je imao problem sa vizom (Odžo). Zbog toga je rotacija bila smanjena i umor veliki. Da budem ispren, Stratos je doputovao samo zato što smo imali 10 igrača, trebalo je da popunimo roster. Trenira sa timom, počeo je pre dva dana, tu je na zagrevanjima, putuje i to je razlog što je bio tu – poručio je Šakota.

PROČITAJTE JOŠ: Desetkovana Zvezda stala nadomak senzacije: Barselona posle drame odbranila domaći teren

TrenerBarselone Svetislav Pešićje priznao da je pomogla i fortuna.

-Odlučila je naša sjajna reakcija u poslednjoj četvrtini, u kojoj smo primili samo 16 poena. Zvezda je igrala odlično, to je tim koji niko ne sme da potceni. Imali smo i sreće u krucijalnim trenucima.

I as Barse Nikola Mirotić pohvalio je našeg šampiona.

-Timska pobeda protiv Zvezde, koja je igrala strašnu košarku u drugoj i trećoj četvrtini. Na kraju smo igrali dobru odbranu i pobedili.