Saša Pavlović odlično poznaje rad novog pomoćnika Kokoškova u reprezentaciji Srbije: Sa Melounom paklen stručni štab!

Đ. M.

15. 01. 2020. u 21:34

Slavni američki strateg Denvera prihvatio poziv selektora Kokoškova da se pridruži našoj reprezentaciji. Saša: Ovo je Igorov odličan potez, Majkl je super trener, čuda čini sa Nagetsima

Саша Павловић одлично познаје рад новог помоћника Кокошкова у репрезентацији Србије: Са Мелоуном паклен стручни штаб!

Majk Meloun foto: EPA

SRBIJA je dobila još jedno NBA pojačanje! I to na trenerskoj klupi! Šef stručnog štaba Denvera Majkl Meloun prihvatio je poziv Igora Kokoškova da bude prvi asistent "orlova" na Kvalifikacionom olimpijskom turniru u Beogradu (23-28. jun), a niko ne sumnja da će sa njima odleteti i u Tokio.

- Neverovatno - prva je reakcija Aleksandra Pavlovića, koji, naravno uz Nikolu Jokića i Igora Kokoškova, najbolje poznaje rad Melouna, s kojim je sarađivao u Klivlendu. - Još jedan odličan Igorov potez, posle izbora Dejana Milojevića i Vlade Jovanovića za pomoćnike, i profesora Vladimira Koprivice koji će biti u timu za kondiciju... Sve to ukazuje na cilj Srbije...

Meloun je ovde poznat najviše zbog toga što je Nikoli trener u Nagetsima. Međutim, Saša istične silne kvalitete američkog stručnjaka.

- Kada s nekim radite svakodnevno skoro pola decenije, izuzetno dobro ga upoznate. U to vreme, kao pomoćnik u Klivlendu, Majk je bio zadužen za odbranu. Pogledajte, kao mlad tim, mi smo 2007. stigli do velikog finala. Igrali smo paklenu odbranu. Izgradio je izuzetan autoritet, ali i odlične odnose sa svim igračima.

Nije tajna da ljubav Melouna i Srbije traje daleko pre dolaska Jokića u Denver.
SAMO POBEDNIK U TOKIJUKVALIFIKACIONI turnir za Olimpijske igre u Beogradu na programu je od 23. do 28. juna, a Srbija igra u grupi sa Dominikanskom Republikom i Novim Zelandom. U drugoj grupi su Portoriko, Italija i Senegal. Samo pobednik turnira obezbediće učešće na Olimpijskim igrama.

- Uvek je cenio naše igrače, ali mi je impozantno to koliko je upućen u srpsku opštu istoriju. Bilo mi je simpatično da uvek kada vidi mog oca Duška na tribinama, pozdravi ga sa tri prsta. Sada mi je drago što će i naši ljudi imati prilike da ga još bliže upoznaju, jer je odličan trener i odlična ličnost. Pogledajte samo šta je napravio sa Denverom, koliko je imao hrabrosti da prepozna Nikolin talenat i dopusti mu da ga razvije do ol-star visina, na zadovoljstvo navijača Nagetsa, ali i naše.

Zanimljivo je da će Meloun i Kokoškov u nacionalnom timu Srbije rotirati uloge u odnosnu na klub.

- Već sam rekao da Igor radi fantastične stvari i da sam oduševljen time. S nestrpljenjem čekam da se okupi reprezentacija, da će svi biti zdravi, a nama ostaje da uživamo uz TV - dodaje Pavlović, apostrofirajući još jedan dodatni kvalitet koji donosi NBA dvojac u stručnom štabu Srbije. - Imamo trenutno pet igrača tamo, još nekoliko njih poseduje NBA ikustvo, a sigurno će i dobar deo mladih reprezentativaca zaigrati u najjačoj ligi na svetu u skorije vreme. A kada znate da će sve najkvalitetnije reprezentacije, posebno SAD, doći u najjačim sastavima, onda vam je jasno koliki je dobitak to što na klupi imamo dva odlična NBA stručnjaka.

MAJKL MELOUN
Datum i mesto rođenja: 15.9.1971, Kvins, NJujork
Fakultet: Lojola Merimont.
Trenerska karijera - asistent: Frends skul of Baltimor (pripremna škola, 1993-1994), Oklend (NKAA, 1994-1995), Providens (NKAA, 1995-1998), Menhetn (1999-2001), NJujork (NBA, 2001-2005), Klivlend (NBA, 2005-2010), NJu Orleans (NBA, 2010-2011), Golden Stejt (NBA, 2011-2013). Prvi trener: Sakramento (NBA, 2013-2014), Denver (NBA, 2015-).
Uspesi: trener "Tima Lebron" na Ol-staru 2019.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije