ZDRAVSTVENOstanje košarkaša Crvene Zvezde i reprezentativca Srbije Ognjena Kuzmića (29) i dalje je teško. Od prijema u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gde je u nedelju po podne prebačen avionom iz Banjaluke, posle teških povreda glave i pluća zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, u nedelju ujutru oko pet sati, u Ramićima, na putu Prijedor - Banjaluka, nije bilo ni poboljšanja, niti pogoršanja opšteg zdravstvenog stanja, potvrđeno je danas "Novostima" u Urgentnom centru.

Mladi košarkaš je i dalje u indukovanoj komi, na aparatu za disanje i pod stalnim lekarskim nadzorom u jedinici intenzivne nege beogradskog Urgentnog centra.

- Kuzmić je u teškom opštem zdravstvenom stanju, ali nije životno urgožen - nezvanično nam je rečeno u Urgentnom centru.- On je još u Kliničkom centru u Banjaluci, gde je urađena prva dijagnostika i preduzete mere lečenja, uveden u indukovanu komu zbog velikih bolova izazvanih povredom glave, prelomima kostiju lica, obe vilice i povredama grudnog koša.

PROČITAJTE JOŠ: Kuzmićev otac za “Novosti”: Pratimo situaciju

U Urgentnom centru, nezvanično saznajemo, da je najvažnije to što kod Kuzmića nije bilo dodatnih komplikacija, kao što su krvarenja mozga ili unutrašnjih organa, koje često prate ovako teške povrede.

- Urađena je kompletna dijagnostika i preduzimaju se sve mere lečenja predviđene medicinskim protokolima - ispričao nam je nezvanično jedan od lekara UC.

U Kuzmićevo lečenje uključeno je više specijalista različitih oblasti, što je i bio glavni razlog da se on iz Banjaluke, posle hitne medicinske pomoći, transportuje u Beograd. Kako nam je nezvanično rečeno, lekari planiraju da Kuzmića uskoro probude iz indukovane kome, ali će takvu odluku doneti konzilijarno.

Istovremeno, saopštenjem za javnost se oglasila i Crvena zvezda, u kojem se ističe da je Kuzmićevo stanje stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno.

- Posle početna 24 sata, prvi znaci su ohrabrujući. Od prijema u nedelju o Kuzmiću brine izuzetan lekarski tim u Urgentnom centru, i Zvezda im se i ovom prilikom zahvaljuje na svemu što čine za Ognjena od trenutka kada je primljen u nedelju u bolnicu u teškom stanju.

PROČITAJTE JOŠ: KUZMIĆ BIO ZA VOLANOM "PORŠEA": Istraga nesreće u kojoj su povređeni reprezentativac Srbije i njegov prijatelj

Crveno-beli, dalje, dodaju:

- Zvezda će, shvatajući veliki interes javnosti i brigu svih dobrih ljudi, nastaviti da izveštava o zdravstvenom stanju našeg Ognjena Kuzmića u skladu sa informacijama koje dobijamo od doktora Urgentnog centra. Zato još jednom molimo sve, da poštujući privatnost porodice Kuzmić i težinu situacije u kojoj se nalazi Ognjen, informišu javnost o njegovom zdravstvenom stanju isključivo koristeći klupska saopštenja.