MUP Srbije dobio snimke lica koja su napala delegaciju Zvezde u Podgorici

V.N.

18. 04. 2019. u 20:06

МУП Србије добио снимке лица која су напала делегацију Звезде у Подгорици

Amar Nuhodžić sa huliganima na terenu Foto Printskrin

U Sramnom ataku na košarkaše Zvezde u Podgorici, tokom trećeg meča finala ABA lige protiv Budućnosti osim huligana iz navijačke grupe "Varvari", učestvovao je čak i Amar Nuhodžić, sin ministra unutrašnjih poslova Crne Gore

U SRAMNOM ataku na košarkaše Crvene zvezde u Podgorici, tokom trećeg meča finala ABA lige između Budućnosti i crveno-belih, osim huligana iz navijačke grupe "Varvari", učestvovao je čak i Amar Nuhodžić, sin ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludina Nuhodžića!

Ovaj šokantan podatak otkrivaju i snimci na društvenim mrežama, na kojima se vidi kako mlađi Nuhodžić ulazi na teren i pljuje igrače gostujućeg tima.

Ipak, niko od nadležnih nije reagovao, ni na njegovo, ali ni na ponašanje drugih navijača koji su se, takođe, neprikladno ponašali, pa je ministrov sin nesmetano ostao da prati utakmicu u SC "Morača" i to u prvim redovima koji su namenjeni VIP posetiocima.

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Sin ministra policije pljuvao igrače Zvezde u Podgorici

IGRAČI SVIMA ZA PRIMER DA nije lako biti igrač (košarkaš) na ovim prostorima, ali i da s pravom zaslužuju da nose dresove svojih timova, momci Budućnosti i Crvene zvezde pokazali su ponašanjem pre, za vreme i posle sva tri duela. Bez obzira na to da li su teško podneli poraz, ili bili srećni zbog pobede, podsetili su na jednu od najlepših strana košarke - poštovanje rivala, ne samo pruženom rukom na terenu, nego i izjavama...

Snimak napada, u trenutku kada su igrači izlazili na parket, već je predat MUP Srbije, koji radi na identifikaciji svih napadača. Oni će od kolega u Podgorici tražiti pomoć za identifikaciju svih lica koja su učestvovala u napadu na košarkaše Zvezde, trenera Milana Tomića i njihovu delegaciju.

A, da će atmosfera u dvorani "Morača" biti "zapaljiva", bilo je evidentno još prilikom prvog, pojedinačnog izlaska gostujućih igrača na teren, sat pre početka meča. Cirbes, Faje i ostali prolazili su kroz "špalir" pljuvanja i gađanja, uz manje-više očekivano pogrdno skandiranje na balkanskim prostorima.

Kako je vreme odmicalo temperatura je sve više rasla, da bi, čini se vrhunac dostigla pred zvaničan izlazak crveno-belih na teren.

Na udaru se najviše našao plejmejker Crvene zvezde Filip Čović, čije je ime i prezime bilo ispisano na pogrdnim transparentima, pominjano u horskom skandiranju, ali i koji je, kao i ostatak ekipe, bilo pljuvan na samom terenu. Najužarenije je bilo na kraju prve četvrtine, kada je porušena zaštitna ograda iza klupe crveno-belih. Ipak, zahvaljujući prisebnosti igrača Zvezde koji su, ne samo u tom trenutku ostali smireni, već i jedinici specijalaca koja je nekako umirila "talase", utakmica je nastavljana. Vređanje, pljuvanje, gađanje, pa čak i povremeni pokušaji nasrtaja iz prvog reda, takozvanog "kort sits", kojim je često "povređivan" teren, samim tim i pravila igre, nije prestajalo.

Ako neko može i da razume da se na takav način pokuša da se pomogne svom timu, pa čak i ako su van granica primerenog, teško se razumljive odluke sudijske trojke koja nijednog trenutka nija pokušala da zaštiti prostor za igru, kao što su to radile njihove kolege na utakmicama u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDALOZAN SNIMAK IZ PODGORICE: Policija drži navijača Zvezde dok ga ostali udaraju (VIDEO)

Takođe, u najmanju ruku je nemušta izjava trenera Jasmina Repeše da će se izviniti "ako je bilo ko uvređen, povređen na bilo koji način, bilo čim", jer je nemoguće da ako nije video dešavanja van parketa (istini za volju što bi i gledao, pošto je njegova sfera interesovanja, kao trenera, samo igra), da je povređen prostor za igru, zbog čega je u dva navrata, prekidana utakmica.

ZAKUVAO Jasmin Repeša

A, ako je gledao snimak, a kao trener iza koga je višedecenijsko iskustvo, sigurno jeste, trebalo je da primeti te povrede terena, ostaje pitanje da li će se izviniti i u čije ime? Da li u svoje i tako indirektno prizna da je izjavama doprineo da bude "zapaljiva" atmosfera u "Morači". Ako je u nečije drugo, zanimljiv bi bio odgovor, ne u čije ime, već zašto prihvata tuđu odgovornost, a nije bio spreman da preuzme sopstvenu za rezultatski debakl svog tima u drugom meču, već je, baš na pres konferenciji u "Pioniru", kao i dan pred treću utakmicu, odgovornost preusmerio na tribine, ali i kako je rekao, "na dobro i na vreme plaćene" igrače.

Završiće se i ova finalna serija, jednog dana i ugovor Repeše sa Budućnošću. Ali, igraće se košarka na ovim prostorima, crnogorskim i srpskim, još godinama, decenijama. Narod će iz oba grada, Podgorice i Beograda, dolaziti na utakmice...

PROČITAJTE JOŠ: Dobrić: Znali smo šta nas očekuje na tribinama, pali smo psihički

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Čika Jova

18.04.2019. 20:42

Tatin sin od malena se ponaša kao da je već ministar. A i svi ga u Podgorici cene i čuvaku kao da je već ministar. Šta li će, na kraku, od ovog napasnika ispasti?

Miki

18.04.2019. 21:26

Repeša je jedan od incijatora linča igrača CZ. Ti su i prošle godine bili slični a sada je čitava situacija naduvana i u jednom trenutku će eksplodirati. Istovremeno ne treba zaboraviti ni navijače protivničkog Bg kluba koji su takođe u velikoj meri ovome doprineli.

Vatro Marx

19.04.2019. 11:02

Nemam rijeci ovo je pravo divljastvo . Nemoguda shvatim da su ljudi tako primitivni , mizernibez respecta.