LAUREATI Košarkaškog saveza Srbije za 2018. godinu su Nikola Jokić i Aleksandra Crvendakić. Na tradicionalnom novogodišnjem koktelu u "Kraun plazi", najbolja košarkašica naše zemlje je lično primila nagradu, dok se as Denvera obratio prisutnima preko video-poruke, a priznanje je uručeno njegovom ocu Branislavu Jokiću.

- Žao mi je što nisam sa vama da primim nagradu - istakao je Nikola Jokić, koji je u anketi novinara osvojio 28 glasova (Bogdanović tri, Micić i Raduljica po dva).

- Priznanje mi mnogo znači, trenirao sam mnogo godina da bih stigao do toga da me proglase za najboljeg igrača u Srbiji, košarkaškoj zemlji. Veliko mi je zadovoljstvo i nadam se da ću pružati sve bolje partije da opravdam to.

PROČITAJTE JOŠ: JOKIĆ U MVP RITMU: “Flouter” je moj potez, jer ne mogu da zakucam

U ženskoj konkurenciji košarkašica Šoprona Aleksandra Crvendakić je dobila 22 glasa, a iza sebe je ostavila Sonju Petrović sa devet, Ivanu Racu sa tri i Jelenu Milovanović sa jednim.

- Veoma sam počastvovana što sam primila ovu nagradu - blistala je Aleksandra. - Uvek sam individualna priznanja gledala kao timska. U košarci zajedno delimo lepe i one manje lepe trenutke. Zahvalna sam svim saigračicama, trenerima, ljudima koji su nas uvek podržavali, vama koji ste glasali za mene. I za kraj bih htela da se zahvalim porodici za neizmernu podršku i ljubav koju mi pružaju. Svima želim srećne praznike i da budete uz nas, posebno na veoma bitnom događaju koji će se održati u Srbiji - podsetila je Crvendakićeva na Evropsko prvenstvo, čiji je domaćin naša zemlja, zajedno sa Letonijom.

PROČITAJTE JOŠ: Jokić igrač nedelje na Zapadu

Specijalne nagrade KSS otišle su u ruke košarkašica Srbije do 20 godina, koje su osvojile srebro na EP, košarkašima do 18 - šampionima Evrope, kao i ekipi "tri na tri".

SARADNjA SA RAJFAJZEN BANKOM
NA početku svečane ceremonije potpisan je sponzorski ugovor između Rajfajzen banke i KSS.
- Zahvaljujem se direktoru banke Zoranu Petroviću što će nam u naredne četiri godine pružati podršku i biti naš poslovni partner. Oni su ovako postali deo uspešnog tima - kaže Predrag Danilović, predsednik KSS.