Košarkaši Partizana izašli su danas na zagrevanje za utakmicu sa Olimpijom u majicama s likom ubijenog vođe svojih navijača Aleksandra Stankovića. Pred početak utakmice bio je minut ćutanja u dvorani "Aleksandar Nikolić" povodom smrti navijača poznatok po nadimku Sale Mutavi, a iz publike su se dosta glasno čuli zvižduci kao znak protesta što se sport izlazi iz svojih okvira.


Grupa huligana isprovocirana prešla na drugi deo tribina da se obračuna sa navijačima koji su zviždali tokom minuta ćutanja ubijenom vođi pristalica crno-belih. Dok su oni dolazili, navijači sa tribine su počeli da beže iz sale i razilaze se.Ubrzo je došla i žandarmerija u punoj opremi i stala ispod tribina. Posle toga su ljudi koji su došli na drugu stranu tribina počeli da skandiraju ubijenom Stankoviću.


Kao i fudbaleri u subotu, košarkaši su bili u majicama na kojima je, uz lik Stankovića, pisalo "Dobro pamtim sve". Majice košarkaša su bile crne, dok su fudbaleri nosili bele.


Stanković je bio vođa organizovanih navijača, ali i osuđivani kriminalac.


Uprava Fudbalskog kluba Partizan nije u subotu želela da komentariše ovaj potez, a čelnici Košarkaškog kluba za sada nisu dostupni za komentar.