Igokea odustala od kvalifikacija za EL

Novosti online

25. 06. 2013. u 12:18

Игокеа одустала од квалификација за ЕЛ
Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo ABA ligu završili na prvom mestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasman – stoji u saopštenju prvak BiH

Košarkaši Igokee neće igrati u kvalifikacijama za Evroligu.

U saopštenju objavljenom na sajtu kluba iz Aleksandrovca stoji da za takvu odluku Upravnog odbora šampiona BiH ima nekoliko razloga, a kao prvi se navodi nedostatak vremena da se obezbede uslovi koje zahteva elitno takmičenje.

- Upravni odbor KK Igokea je doneo odluku da naš klub ne nastupi u kvalifikacijama za Evroligu. Razloga za tu odluku ima nekoliko. Prvi razlog je to što, kada bi se kvalifikovali za takmičenje, ne bi imali vremena da obezbedimo uslove koje propisuje Evroliga, a koje mi sada ne ispunjavamo. Pre svaga kapacitet dvorane. Plasman u Evroligu smo ostvarili kada smo ABA ligu završili na prvom mestu, a tada su određeni lobiji pronašli način da mi ne ostvarimo zasluženi plasman – navodi se u saopštenju Igokee, koja će naredne sezone igrati u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

- Doneli smo odluku da nastupimo u Evrokupu i smatramo da je to izuzetno kvalitetno takmičenje koje ne zaostaje mnogo za Evroligom. Proširenje Evrokupa garantuje niz kvalitetnih utakmica, koje ćemo igrati u SD Laktasi. Što se tima tiče, sa svim igračima koji su nastupali prošle sezone za naš klub će biti obavljeni razgovori i pokušaćemo da nastavimo saradnju sa njima. Nakon toga ćemo odlučivati o pojačanjima.

Iako je dosadašnji trener Igokee Dragan Bajić odlučio da napusti klub u potrazi za većim izazovima, još uvek nije definitivno završena saradnja dve strane.

- Sa trenerom Bajićem će biti obavljen razgovor narednih dana, sa ciljem da probamo da usaglasimo stavove i nastavimo saradnju, jer je Igokea klub kontinuiteta i taj kontinuitet je dao rezultat. Ukoliko ne dođe do dogovora, novi trener Igokee će biti isključivo trener iz Republike Srpske. Trenere iz drugih država nećemo angažovati – stoji u saopštenju Igokee.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije