Kako se kalio as – Nenad Miljenović

V. Preradović

05. 02. 2012. u 20:54

Како се калио ас – Ненад Миљеновић
Nemam strah od neuspeha, ali i ne mislim da će srpska košarka zavisiti od toga da li ću ja postati vrhunski igrač, kaže plej Partizana na kaljenju u Mega vizuri

ROĐEN je novi Dražen Petrović! Euforično poređenje sa košarkaškim Mocartom uvelo je 2009. jednog dečaka u svet prevelikih očekivanja, kada je kao šesnaestogodišnjak u dresu FMP Železnika osvojio juniorski turnir Evrolige. Nekoliko meseci kasnije, zlatna medalja na evropskom prvenstvu juniora armirala je uverenje da iz beogradskog predgrađa vreba nesvakidašnji talenat.

Prišunjalo se punoletstvo, vreme sumnji i preispitavanja. Dečačko telo nije se uklapalo u mišićave sportske trendove, zbog čega je bio lišen šanse da se izvan teretane izmeri sa odraslima. Prvi profesionalni ugovor, potpisan sa Partizanom, dao je samo priliku za trening sa najjačima.

-U nastavku sezone igraću za Mega vizuru – mirno je saopštio vest o odlasku na pozajmicu posle derbija sa Zvezdom, u kojem je prvi put izašao na teren velikih.

SVOM SNAGOM NA PARTIZAN MEGA vizura protiv Partizana na finalnom turniru Kupa Koraća. Miljenović protiv svog kluba. -Igraću svom snagom. To je dobro za Megu, Partizan, a i za mene. Ako nastavi u ovom ritmu, možda će ga crno-beli iz predostrožnosti vratiti sa pozajmice pre te utakmice. -Moguće je…

Nenadu Miljenoviću (1993, 194 cm), našem najperspektivnijem plejmejkeru, jedna seniorska utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije bila je dovoljna za dokaz da umeće može da pretegne. U četvrtoj je „fizikalcima“ pred nosom pokupio naslov najboljeg igrača kola.

-Samo sam potvrdio sebi da mogu da igram na seniorskom nivou tog kvaliteta. Ne znam da li bih mogao i u Jadranskoj ligi, teško je izboriti se za šansu u Partizanu, koji je stalno opterećen rezultatskim pritiskom. Nadam se da ću je dobiti sledeće sezone.

Mega vizuru ne doživljava kao korak dalje od svog sna.

-Nije mi teško pala ta odluka. Pojavila se prilika da igram u ambicioznom klubu, kod odličnog trenera Vlade Vukoičića.

Stepenike ka društvu najboljih ne želi da zida besomučnim bildovanjem.

NEŠ I JAMILJENOVIĆ je u dečačkim danima obožavao Džordana i Bodirogu, ali je sebe više poistovećivao s jednim drugim košarkaškim velikanom. -Sa Stivom Nešom. On je plejmejker i sličniji je mom načinu igre.

-Svestan sam da mogu i moram fizički da napredujem, ali i da se telo razvija do 23. godine. Postoji opasnost od povreda i naglog nabacivanja mišićne mase, što bih voleo da izbegnem.

Mnogi talenti su izbledeli na prelazu iz juniorske u seniorsku košarku, ostavljajući preveliku prazninu na proizvodnoj traci srpskih asova.

-Znam da ima igrača koji nisu ispunili očekivanja, ali nemam nikakav strah od neuspeha. Ne mislim da će srpska košarka zavisiti od toga da li ću ja postati vrhunski igrač, potrebno je da ih izbacujemo u serijama. Imam strpljenje i nadu da ću biti ono što želim.

A to je…

-As.

KLS STATISTIKA
UTAKMICE: 4
MINUTI: 35,5
POENI: 16,0
ŠUT ZA DVA: 50 %
ŠUT ZA TRI: 42 %
SKOKOVI: 7,6
ASISTENCIJE: 4,8
OSV. LOPTE: 2,8
IZG. LOPTE: 3,0

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

pfc

06.02.2012. 01:58

Lik ima 16 godina a daje 16 poena po utakmici u KLS !? Au brate stvarno ce biti nesto od malog, jos ima sut za tri 42%