Bundesliga radi sa vlastima na planu povratka navijača na stadione

Beta

nedelja, 05. 07. 2020. u 21:21

Бундеслига ради са властима на плану повратка навијача на стадионе
Nemački mediji preneli su da bundesligaški klubovi razmatraju ideju da na utakmicama bude ograničeni broj navijača, uz obavezno održavanje distance
Uprava nemačke fudbalske lige (DFL) radi sa vlastima na planu povratka navijača na stadione tokom pandemije virusa korona.

- Masovna okupljanja su zabranjena do 31. oktobra, osim ako nemaju higijenski proces i posle toga bude moguće pratiti posetioce. Radimo na smernicama te vrste i neke prve ideje razmenjujemo sa Ministarstvom zdravlja - rekao je izvršni direktor DFL Kristijan Zajfert.

Nemačka je prva velika evropska fudbalska liga koja je nastavila takmičenje u sred pandemije 16. maja. Šampion je Bajern iz Minhena, a do kraja sezone ostalo je da se odigra revanš utakmica za opstanak u ligi između Verdera i Hadenhajma, u ponedeljak.

Zajfert je rekao da bi bilo kakvi planovi za prisustvo navijača u sezoni 2020/2021. trebalo da uzmu u obzir raspored mesta i širenje virusa korona u lokalnom području.

On je pohvalio navijače da su pokazali veliku disciplinu, tako što se nisu okupljali ispred stadiona za vreme utakmica.

Nemački mediji preneli su da bundesligaški klubovi razmatraju ideju da na utakmicama bude ograničeni broj navijača, uz obavezno održavanje distance.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije