Fudbaleri Javora na mukama prvih dana priprema: Pobegli iz svoje baze u Kosjerić

Novosti online

petak, 03. 07. 2020. u 12:10

Фудбалери Јавора на мукама првих дана припрема: Побегли из своје базе у Косјерић

Fudbaleri Javora foto: Intagram/FK Javor

Počinjemo pripreme u veoma specifičnoj situaciji, rekao je predsednik kluba Dragomir Lazović

U Ivanjici ništa ne ide po planu i programu FK Javora. Fudbaleri srpskog superligaša počeli su pripreme na svom stadionu, ali su zbog posledica od poplava, destodnevnog nestanka vode i nepovoljne situacije sa virusom korona među stanovništvom svog grada morali da se presele i pronađu novu bazu u 70 kilometara udaljenom Kosjeriću.


O komplikovanoj situaciji u kojoj se našao klub govorio je predsednik FK Javor Dragomir Lazović.


- Počinjemo pripreme u veoma specifičnoj situaciji, iz dva razloga. Prvi razlog, znaju i građani, jeste ono što je zadesilo Ivanjicu. Te poplave i kiša napravili su složen problem u gradu. Bilo je i velike štete, nema ni vode... - rekao je Lazović za klupski sajt. -Imali smo sastanak sa igračima i stručnim štabom i dogovor je da odemo na mini-pripreme u Kosjerić, gde ćemo provesti tri, četiri danadok se ne stabilizuje situacija oko vode.


Trener Igor Bondžulić je okupio tim, a u svom sastavu za narednu sezonu ima i pojačanja: Otašević, Tričković, Jevtić i Tanko. Cilj je da se opstane u Superligi.


- Što se tiče ambicija u novoj sezoni, ja sam i na Skupštini kluba rekao da je Javor specifičan klub - odnos i ljubav prema gradu, tradiciji. Ambicije su što bolje mesto na tabeli, što više bodova i dobro odigranih utakmica i dosta publike na stadionu, jer znamo da će ova sezona imati jako složen tok, zbog korona virusa, koji je druga problematika, ne samo kluba i države, već i svetskog poretka. Liga je proširena na 20 klubova, napravljen je džentlmenski odnos Saveza prema ligi i Zajednice klubova Super i Prve lige prema klubovima. Znamo i da će ispasti šest klubova, pa moramo napraviti jako dobar tim i dobro radit - dodao je Lazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije