Odlučio je Vladan Milojević u decembru da, posle dve i po godine, napusti Crvenu zvezdu. Bilo je dosta spekulacija o razlozima takve odluke.


Sada je i ta dilema rešena. Sadašnji trener Al Ahlija je u specijalnom izdanju “Sportskog žurnala” otkrio šta se tačno dogodilo i da je najveći razlog bio njegov sin Nemanja.


- Glavni okidač mog odlaska su detalji u vezi sa mojim detetom. U pitanju su totalno nebitni ljudi koji se nažalost nalaze na mestima na kojima se nalaze. Kada složno gurate kamen uzbrdo, pokušavate da ga držite visoko i onda vidite da navijaju da se taj kamen sruši. Nemaš više motiv, sve je uzalud - kaže Milojević.


PROČITAJTE JOŠ: Stanković: Porodična utakmica, imamo svetlu budućnost


Nije ulazio previše u detalje, ali jeste otkrio da se to događalo između dve utakmice sa Kopenhagenom u kvalifikacijama za Ligu šampiona i da je već tada želeo da ode i da ga je u tome sprečila supruga.


- Imao sam veliku peripetiju i tada sam neke stvari shvatio. U Vojvodini, klubu u kom je tada igrao moj sin, je bilo niskih udaraca nebitnih ljudi. U pitanju su stvari koje nisu za javnost i to me je opteretilo toliko da sam morao da se sklonim. Čekao sam da se to završi, istrajao sam i to je za mene velika škola.


PROČITAJTE JOŠ: Zvezda ubedljiva u prvom testu posle duge pauze: Njegoš opet bombarduje (VIDEO)


Naglasio je da ova ružna etapa ne znači da odbacuje mogućnost povratka na “Marakanu” jednog dana.


- Zvezda me je formirala i dala mi je određene konture života. Nikada se nisam nametao. Kada Zvezdi bude trebalo, tu sam. Uvek sam njen navijač i na raspolaganju sam za pomoć - poručio je Milojević.