STADION pod ključem, igrači po kućama, a brojni navijači i pristalice u madridskim bolnicama biju bitku sa virusom korona. Tako je u nedelju izgledalo nikad tužnije obeležavanje 117. rođendana madridskog Atletika. Umesto krcate "Vande Metropolitano" sada je samo natpis: "Nikad nemojte prestati da verujete" ispred stadiona, putokaz ka izlasku iz krize.

Novinarka "Asa" je u kolumni objavljenoj povodom rođendana "jorgandžija" približila javnosti kako izgleda sumorni trenutak ovog španskog velikana.

- Ovo je najčudniji rođendan u istoriji Atletika. Još jedna godina u klupskoj istoriji se dopisuje bez Radomira Antića, bez toliko drugih oborenih poslednjih dana, bez stadiona "Visente Kalderon", pretvorenog u prašinu.

Madrid je najjače pogođen pandemijom virusa korona u Španiji sa čak 59.000 zaraženih. Stadion "Vanda Metropolitano" je zatvoren od 12. marta, igračima su plate smanjene za 70 odsto, a kuhinja, inače namenjena za spremanje hrane VIP gostima, sada služi za pripremanje obroka najsiromašnijim građanima.