Napadač Intera Romelu Lukaku rekao je javno da misli da je većina ljudi u klubu iz Milana tokom januara, kada u Italiji još nije bila proglašena epidemija, bila zaražena virusom korona. Belgijanac ima i pokriće za ove tvrdnje.

"U decembru smo imali slobodno nedelju dana. Kada smo se vratili na trening, kunem se, 23 od 25 igrača je bilo bolesno. Svi su kašljali i imali groznicu. To nije bila šala, strašno me je sve to nerviralo. Igrali smo kod kuće protiv Kaljarija. Moj saigrač Milan Škrinjar umalo se nije onesvestio koliko mu je bilo loše. Izašao je sa terena posle 17 minuta. Ja sam posle meča jedva čekao da dođem u stan da legnem u krevet. Nikada nismo radili testove na Kovid19, tako da nikada nećemo znati šta nam je bilo"; rekao je Lukaku u razgovoru sa zemljakinjom Ketrin Kerkofs, TV voditeljkom i suprugom fudbalera Napolija.

Lukaku se boji za svoju porodicu jer mu je majka hronični bolesnik, a imao je susrete sa njom.

"Moja mama ima dijabetes i sve ovo je za mene velika briga. Moja majka je moja najbolja prijateljica, svaka četiri sata je zovem kako bih čuo kako je i treba li joj nešto. Ipak, najviše mi nedostaje sin Romeo. Ne mogu da dočekam dan kada će doći ponovo u Italiju. Očigledno da još nije vreme za povratak", rekao je igrač Intera.

Za razliku od njegove porodice koja je ostala u Belgiji, Lukaku se vratio u Milano da bude na raspolaganju klubu ako bude bilo potrebno:

"Bilo nam je dozvoljeno da se vratimo kući i svi smo to iskoristili. Ali brzo su nas pozvali da se vratimo u Milano jer bi prvenstvo moglo da počne. Na primer, Dijego Godin je morao da promeni tri leta da bi stigao do Urugvaja, a posle svega nekoliko dana morao je da se vrati nazad. Svi smo bili u šoku da nas zovu nazad. U našem grupnom četu svi igrači su se plašili milanskog karantina još dve nedelje. "