Trener Lokomotiva iz Moskve Juri Semin stao je na stranu igrača koji se ne slažu sa odlukom uprave kluba da im se smanje plate dok traje pandemija virusa korona. Prvi tim je dve godine za redom uspevao da izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona i fudbaleri smatraju da ne zaslužuju manje zarade.

Klub je zbog dobrih rezultata zaradio ogroman novac, a još ima i bogate sponzore - najveće ruske kompanije. To su sve razlozi što igrači, predvođeni kapitenom Vedranom Ćorlukom, nisu pristali na 40 odsto manje plate za april i maj.

"Igrači su obezbedili klubu ogroman novac plasmanima u grupnu fazu Lige šampiona dve sezone za redom, a na to se sada ne obraća pažnja. Zato, nije pošteno kriviti igrače da su pohlepni i nezahvalni jer navodno ne razmišljaju o klubu koji ih hrani. Ovo je zajednički proces i pre će biti da oni hrane klub. Ova situacija s virusom korona je nepredvidiva i svedoci smo da veliki broj kompanija i organizacija dobija određenu pomoć od svojih vlada kako bi krizu prošli bez problema. Možda i naš posao ima pravo na to. Sada je potrebno pomoći i fudbal, a ne samo da se skuplja novac od igrača. Ovo je velika i važna industrija, bitan dio svačijeg života i sigurno je da  ljudima mnogo nedostaje", rekao je Juri Semin, trener Lokomotive.