ODIGRANO je 180 minuta superligaškog fudbala, a Partizan još nije uspeo da zatrese protivničku mrežu iz igre. Pogodili su Miloševićevi izabranici protiv Radnika i TSC čak u četiri navrata, ali nijedan od tih golova nije stigao posle izgrađenih akcija. Jedan je delo Zorana Tošića iz slobodnog udarca, dok je preostala tri kreirao izraelski vezista Bibars Natho (jedan iz slobodnog udarca i dva iz penala).

Za ekipu koja je posle 22 odigrana kola na "koti 53" kada je u pitanju golgeterski učinak (najbolji u ligi) više nego mršav učinak, što svakako mora da predstavlja razlog za brigu pred zgusnut red vožnje u narednih sedam dana. Partizan najpre u sredu očekuje duel sa Proleterom u Humskoj, a četiri dana kasnije na programu je večiti derbi, na terenu najvećeg rivala.

- Mislim da je rezultat realan na osnovu onoga što smo videli tokom 90 minuta. Nije bilo mnogo šansi. Igra i naša i našeg protivnika bila je uslovljena terenom koji ne zadovoljava standarde da bi igrali Superligu. Imali smo veliki problem da se adaptiramo, TSC ovde igra već neke utakmice i vidi se da su adaptirani na ovakvu vrstu terena i koncepti igre se menjaju kada morate da se prilagodite ovome - podvukao je strateg "valjka" Savo Milošević.

I pored toga što su mnogi stekli utisak da je Partizan delovao znatno bezidejnije u odnosu na prvi meč sa Radnikom, Savo Milošević nije imao mnogo toga da zameri svojim igračima.

- Ovom utakmicom sam mnogo zadovoljniji nego utakmicom protiv Radnika, jer smo pokazali karakter. Nije bilo lako protiv ozbiljnog protivnika koji ima i kvalitet, pored te adaptiranosti na teren. To je jedna dobro organizovana ekipa, što sam rekao i pre meča. Dobro je da nismo izgubili.

LIMITIRANI NA PET ŠUTEVA

PARTIZAN je u Senti bio daleko od izdanja na koje je navikao svoje pristalice tokom jeseni, a svakako je zbog lošeg terena bio primoran da odustane od pas-igre i uđe u nešto što mu svakako nije karakteristika.

O bledom izdanju dovoljno govori podatak da je Miloševićev tim uputio samo pet udaraca ka golu Filipovića (tri u okvir i dva van okvira) što je daleko manje od uobičajenog, a pritom nije uspeo da uspostavi dominaciju ni kada je posed lopte u pitanju (48-52).