DVE nedelje rada u Beleku je ostalo iza Partizana, a trener Savo Milošević prilikom sumiranja ostvarenog na obali Sredozemnog mora ne krije da mu je baš svaki detalj i na terenu i van njega bio po volji. Uz šest meseci iskustva više rada sa praktično nepromenjenom ekipom "valjak" ima sve preduslove da u nastavku sezone vozi sigurnije po "srpskim drumovima".


- Ne bih voleo da zvuči kao hvalisanje, ali ako može ocena 11 za sve što je urađeno ja bih dao 11, s obzirom na to da su momci odradili svaki sekund, minut, sat svakog treninga od početka do poslednje utakmice. Imali smo vrlo malo nervoze, ako je uopšte i bilo. U Turskoj smo od prvog do poslednjeg trenutka imali ozbiljan rad, i to moram da istaknem. Više od ovoga ne možemo da očekujemo.


PROČITAJTE JOŠ: Matić će biti ozbiljno pojačanje: Milošević prezadovoljan zbog obavljenog posla, koji se otegao na pola godine


ĐOKOVIĆ DO TRONA TRENER crno-belih je veliki ljubitelj tenisa i navijač Novaka Đokovića.
- Nisam stigao da gledam, jer je vremenska razlika nezgodna, ali pratim dešavanja. Za sada ide sve po planu i iskreno očekujem da, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, nekih vremenskih neprilika ili da se meč razvuče u tri dana, niko ne može Novaka da zaustavi.

Pripreme za proleće su započete sa ciljem da Partizan na terenu bude bar 30 odsto bolji nego jesenas, ali Savo tvrdi da se na tome neće stati.


- Verujem uvek i verovaću da ako dostignemo tih 30 odsto, na to ćemo tražiti još 20. Nikada se nećemo zadovoljavati. Mi ćemo se potruditi da prvenstvo bude uzbudljivije. Ipak, jedna stvar je trka za titulu sa Zvezdom, Vojvodinom, Čukaričkim, a druga stvar je da se potrudimo da navijačima priredimo lep fudbal. To je ono što je naša obaveza.


Crvena zvezda i ono što radi ekipa predvođena novim trenerom nije tema u taboru crno-belih.


- Moram da priznam da ih ne pratim. Nemamo dovoljno vremena za to, trudili smo se da nam fokus bude na radu ovde. Imali smo dosta obiman posao i fizički nije bilo moguće. Gledao sam na telefonu rezultate, ali ništa više od toga. Moram da priznam, ni dok smo igrali prvenstvo, nisam odgledao nijednu njihovu utakmicu.


PROČITAJTE JOŠ: Partizan završio prvo zimsko pojačanje: Matić u crno-belom


Prelazni rok u Humskoj je ove zime prilično tih, sa tendencijom da tako i ostane do kraja.


- Videćemo, uvek kada je prelazni rok i kada je u pitanju Partizan cirkuliše veliki broj informacija i imena. Jedna od želja bila je javna tajna, bio je to Bojan Matić i uspeli smo da ga dovedemo. Opredeliću se za igrače koji će nam doneti nešto novo, ne želim igrače samo da bih dovodio. Već smo imali u junu i decembru situacije da se oprostimo od nekih igrača. To nije lako, ljudski nije lako. Pogotovo jer to nisu momci koji ne zaslužiju da budu u Partizanu, komplikovane su stvari i pokušaćemo da se te stvari ubuduće više ne dešavaju - istakao je Milošević, uz napomenu da bi zadržao 98 odsto igrača iz aktuelnog kadra.


Uz novog napadača, pojačanje bi trebalo da stigne i iz sopstvenih redova posle oporavka od povrede.


- Zaista mislim da nam ne fali puno igrača. Ova ekipa je selektirana dosta dobro. Imali smo vremena od marta da izvršimo selekciju, sada doselekciju. Možda nam nedostaje nekoliko igrača kada je u pitanu defanziva. Najveće pojačanje bi mogao da bude Lazar Marković, što je sasvim dovoljno sada uz Matića.


Ekipu već za tri dana očekuje put u Katar na jak međunarodni turnir, gde će odmeriti snage sa dva moskovska kluba, Lokomotivom i Spartakom, kao i sa Rostovom.


- Momci će naredna dva dana odmoriti, a u četvrtak imamo dva treninga, verovatno ćemo ih spojiti u jedan, ali će biti intenzitetet dva treninga. Ideja većine je da "pobegnemo" iz Beograda, to je najbolji način da se izbegne zagađen vazduh u našem glavnom gradu.


PROČITAJTE JOŠ: Trijumf Partizana na kraju priprema u Turskoj: Najbolji oduševili, rezervisti sačuvali prednost


Na kraju je trener crno-belih upitan da li možda za njega postoje ponude iz inostranstva.


- Postoje razne priče i imam dosta prijatelja i kontakata, imam nekih poziva, ali nijedna ponuda nije ozbiljna i ne opreterućem se time. Španija, Engleska? Ko ne bi želeo da bude trener tamo, ali dugačak je put. Trener sam tek devet meseci. Sve što sam uradio u životu, nije bilo lako, ali je to bio mukotrpan i težak rad. Isto važi i za ovu drugu, trenersku karijeru - završio je Milošević.


STRUKA ČESTO U SVAĐI

MILOŠEVIĆEV struči štab obavlja veliki deo posla, a prema njegovom priznanju, svađe među njima su česta pojava.

- Nije to slučaj nekad, nego svakog dana. Nije nikakva tajna, doveo sam saradnike koji će da imaju svoje mišljenje, a ne moje. Ako oni imaju moje mišljenje, ja nemam nikakve koristi. Fudbal je postao veom kompleksna stvar u poslednjih nekoliko godina i najveći treneri imaju po 10 i 15 saradnika. Neophodno je imati više ljudi, ali je bitno da svi imamo istu filozofiju.