FUDBALERI Crvene zvezde pobedom su počeli drugi deo priprema na Turskoj. Ekipa novog trenera Dejana Stankovića savladala je u Beleku poljsku Arku iz Gdinje koju predvodi naš stručnjak i nekadašnji asistent selektora Radomira Antića na klupi Srbije Aleksandar Rodić.


Beograđani su odigrali izuzetno zanimljiv meč sa mnogo preokreta, dva promašena penala sa obe strane, ali i snalažljivih reakcija napadača srpskog i poljskog tima. Dejan Stanković je na ovoj uakmici probao skoro sve igrače koje je poveo na pripreme u Tursku, pa su šansu dobile obe postave Zvezde koje su igrale po jedno poluvreme. U prvom delu meča, Beograđni su poveli rano, golom Miloša Degeneka već u 15. minutu. Ben je promašio sjajnu priliku da duplira vođstvo u 21. minutu i od tog trenutka, pa do kraja poluvremena, Arka je imala više od igre.


Izjednačenje Zožena stiglo je posle kornera u 25. minutu, a Rogićev tim imao je i penal u 45. minutu. Borjan je odbranio šut Nalepa, a svi osim Milinskog i Serarensa su izgleda bili pospani, pa je Arka na odmor otišla sa prednošću.


U drugom poluvremenu viđena je bolja Zvezda sa novom postavom i bila je to druga priča. Prvo je defanzivni vezista Arke Marko Vejinović dao autogol u 62. minutu, da bi u 74. minutu Ričmondu Boaćiju golman poljskog tima odbranio penal, ali je Aleksa Vukanović bio najbliži posle odbitka i postigao konačnih 3:2.


STRELCI: Degenek u 15, Vejinović (autogol) u 62. i Vukanović u 74. minutu za Crvenu zvezdu, a Zbožen u 25. i Serarens u 45. minutu za Arku. Stadion hotelskog kompleksa u Beleku. Sudija: Ozdemir (Turska).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Vulić, Ivanić, Ben, Garsija - Krstović, Pavkov. Igrali su još: Vasiljević, Vukanović, Tomane, Petrović, Nikolić, Babić, Gobeljić, Pankov, Simić, Boaći

ARKA GDINjA: Šteibors - Zbožen, Magoma, Marić, Marčunjak - Mlinski, Nalepa - Deja, Vejinović, Jankovski - Serarens.