Fudbaleri Crvene zvezde trijumfom protiv kiparskog drugoligaša Arisa (2:0) okončali su prvu fazu zimskih priprema na Kipru i u utorak se vraćaju u Beograd. Šef stručnog štaba Dejan Stanković je posle premijerne pobede na klupi srpskog prvaka naporavio rezime desetodnevnih kiparskih priprema.

- Odradili smo stvarno neverovatan posao ovde na Kipru, jedne odlične pripreme i drago mi je što smo svi bili na broju. A, zna se šta to znači za jednog trenera, “onu reč” ne smem ni da pomenem. Želeo bih da pohvalim sve momke, da im se zahvalim na radu, na poštenju, zalaganju, stvarno su zlatni. Preponosan sam na njih, za samo 10 dana ušli su mi neverovatno pod kožu i želim im svu sreću ovog sveta – rekao je Stanković.

Njegov tim je dominirao svih 90 minuta protiv Kiprana, ali Stanković nije želeo da ulazi u detalje, niti mnogo da hvali.

- Neću da pričam o pojedincima, neću ni o ovoj utakmici koja je u principu bila nagrada jer nije bila u planu a došla je kao plus za fenomenalan rad. Odigrali su momci dva puta 45 minuta lepo, korektno, ima tu da se radi na detaljima, bilo je dobrih stvari. Hteo bih da se izvinim Jugu Stanojevu što nije igrao, ali hteo sam da pružim šansu starijima. Biće prilike za njega. Čestitam svima slavu Svetog Jovana koja je i moja slava. Mi nastavljamo sa radom – zaključio je šef struke Crvene zvezde.