OD IZVEŠTAČA "NOVOSTI": BELEK

PROLEĆE u Evropi je izmaklo za dlaku, a titula u Srbiji je već na polusezoni predaleko. Jedan od najiskusnijih u timu Partizana Nemanja Miletić teško povlači paralele između dva "sveta različita", jer mu kompletno fudbalsko okruženje u Srbiji nikako nije po volji. Činjenica da je njegov tim u Superligi izgubio mnogo dobijenih utakmica za njega ne predstavlja toliki problem koliko to što večiti rival prolazi "neokrznut" kroz utakmice, koje nisu direktan okršaj večitih rivala.

- Šef nam je od starta, još na početku sezone, usadio da svaku utakmicu igramo 100 odsto, na "nož". Dešavaju se utakmice kao u Lučanima da primimo gol posle 20 šuteva iz njihovog prvog udarca na gol. I najbolje ekipe u Evropi tako gube utakmice. Real i Barselona su od početka sezone izgubili recimo petnaestak bodova, a to kod nas ne može da se desi. Kod nas morate da osvojite 100 bodova, a ako jednu utakmicu kiksnete to je smak sveta - kategoričan je Miletić.

Iskusni defanzivac kaže da su pohvale za dobre partije stizale i iz redova najvećeg rivala.

- Meni je drago kada i iz suparničkog tabora zovu i priznaju da imamo lepu, prepoznatljivu igru. Uverili smo sami sebe da igramo prvenstvo bez njih, i ne razmišljamo o tome, a kada dođe derbi da igramo 100 odsto. Ne opterećujemo se njima, poslednja dva derbija smo dobili i upravo su te utakmice pokazale koliko nas sve to dodatno motiviše.

Desni bek Partizana tvrdi da zbog svega navedenog nema problema sa motivacijom.

- U početku mi je bilo teško i muka od svega, ali posle sam nekako uspeo da se orijentišem samo na nas i našu igru i da ne razmišljam o njima. Imam mnogo više drugara zvezdaša i vidim da ove rezultate kod nas ne doživljavaju kao uspeh. Meni bi bilo neprijatno da je tako, normalno mi je da izgubiš jednu, dve, pet utakmica.

U četvrtak je bilo svečano u Beleku pošto je popularni Ćelavi oduvao 29 svećica na torti.

- Poželeo sam pre svega da sam zdrav, jer sam u poslednjih mesec i po dana video koliko je teško kada te muče povrede. To je neka primarna želja, da me zaobiđu povrede, sve ostalo nije toliko bitno. Srećom sada je taj problem sa kolenom prošlost.

Na kraju jeseni je izgledalo da će Miletić prvi povući nogu kada je reč o odlascima, sada ne samo da to nije izvesno, već i ne deluje realno.

- Bilo je priča o odlasku, ljudi iz kluba su rekli da hoće da mi izađu u susret. Na tome je i ostalo, videćemo... Neću da idem bilo gde, ovde mi je lepo. Otišao bih samo da se finansijski obezbedim. Osećam se kao da imam 24 godine i planiram da igram fudbal još 10 godina. Nigde ne žurim, kako Bog kaže tako će biti, imam ugovor još godinu i po dana - završio je pouzdani defanzivac crno-belih.