SRBIJA je mala zemlja da bi se odricala dobrih fudbalera. Shvatili su ovo odavno u Fudbalskom savezu Srbije, a pre nekoliko dana su uspeli u staro jato da vrate i Matiju Nastasića! Potpredsednik FSS Nenad Bjeković, sportski direktor Vladimir Matijašević i selektor Ljubiša Tumbaković imali su još jedan radni vikend, pa su tako posle Engleske u kojoj su se dogovorili o povratku Luke Milivojevića među "orlove", bili u istoj misiji i u Nemačkoj gde su prvo posetili deefanzivca Šalkea Matiju Nastasića.


Boravak u Nemačkoj iskorišćen je i za sastanak sa prvotimcima Ajntrahta: Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Dejanom Joveljićem.

- Raduje nas činjenica da su Nastasić, Kostić i Gaćinović članovi startnih postave u svojim klubovima i da se sva trojica nalaze u odličnoj formi uoči bitnih utakmica protiv Portugala i Luksemburga. Matija je komandovao odbranom Šalkea i značajno doprineo da mreža golmana Nubela ostane netaknuta na teškom gostovanju u Menhengladbahu. Gaćinović i Kostić su po običaju bili među najboljima u timu Ajntrahta, a Filip je asistencijom za pobedonosni gol najavio da će i ove sezone biti jedan od najvažnijih igrača svog tima - kaže sportski direktor Matijašević.

PROČITAJTE JOŠ: VELIKI BORAC: Mihajlović preko "videa" delio savete iz bolnice protiv Pize

Selektor Ljubiša Tumbaković takođe ne krije zadovoljstvo posetom našim reprezentativcima.

- Prioritet mi je da obavim razgovor sa svim reprezentativcima. Razgovor sa našim momcima iz Bundeslige mi je izuzetno prijao, nadam se i njima, pogotovo mislim na sastanak sa Nastasićem. Računajući i razgovore sa našim igračima iz Engleske, mogu da izrazim zadovoljstvo zbog dva veoma uspešma radna dana - kaže Tumbaković.

PROČITAJTE JOŠ: FARE TAJNO LUPA ŠAMARE: Srpska fudbalska javnost nije upoznata odakle im sve preti opasnost