OTVORENO PISMO SINIŠE MIHAJLOVIĆA: Ponestalo je suza, spreman sam za borbu

Novosti online

ponedeljak, 15. 07. 2019. u 11:13

ОТВОРЕНО ПИСМО СИНИШЕ МИХАЈЛОВИЋА: Понестало је суза, спреман сам за борбу

Siniša Mihajlović foto: AP

Otkrio sam da imam veliku podršku. U ovim danima dobio sam mnogo solidarnosti i pozitivne energije. Sve mi je to dalo sigurnost i obavezu da pobedim – kaže srpski strateg

Minuli vikend počeo je šokantnom vešću: Siniša Mihajlović završava karijeru kako bi se posvetio borbi s teškom bolesti. Nekoliko sati kasnije, srpski strateg je na konferenciji za mediji objavio da boluje od akutne leukemije, posle čega su krenule da mu stižu poruke podrške sa svih strana.

Zbog toga, nekadašnji selektor “orlova” je odlučio da se u otvorenom pismu javnosti, na stranicama uglednog “Gazeta delo Sporta”, zahvali svima na rečima koje su mu dale još veću snagu da iz najvažnije utakmice izađe trijumfalno.

- Postoje momenti u životu kada se borite protiv teškog protivnika, kada treba da se suočite sa problemom koji je komplikovan za rešavanje. Sada preživljavam takav trenutak, ali imam sreće, jer znam da nisam sam. Otkrio sam da imam veliku podršku. U ovim danima dobio sam mnogo solidarnosti i pozitivne energije. Sve mi je to dalo sigurnost i obavezu da pobedim u borbi protiv leukemije. Dobio sam hiljadu poruka - napisao je Mihajlović.

Trener Bolonje je potom prešao na poruke zahvalnosti za podršku koju je dobio.


- Budite sigurni sam ih sve pročitao. Svaka je predstavljala milovanje za mene, zagrljaj i dodirnula je moje srce. Bili su teški dani i izvinjavam se ako nisam odgovorio i zahvalio se svakome od vas. Ja to radim ovde, sada, zahvaljujući „Gazeti delo Sport“ koji mi je ljubazno dao ovaj prostor na raspolaganju. Hvala svim predsednicima timova gde sam igrao kao igrač ili trener i onima za koje nikada nisam radio, ali su mi pokazali poštovanje i naklonost. Zahvaljujući bivšim saigračima i protivnicima mojih fudbalskih godina, današnjim fudbalerima koje sam trenirao i onima koje nikada nisam vodio, ali podjednako su mi rekli "Forza Mister". Hvala navijačima "mojih" timova i onima s kojima sam se suočavavao noseći drugi dres. Mnogi od onih koji su mi u prošlosti na terenu zviždali i izazivali me, ovoga put su me ohrabrili i napisali „Non mollare, Siniša" ("Nema predaje, Siniša"). Hvala svima u svetu ne samo sportu nego i politici i zabavi, oni su mi bili bliski. Zahvaljujući prijateljima svog života, upoznao sam se u mnogim gradovima tokom moje karijere. I zahvaljujući običnim ljudima, koji nisu poznati: oni koji me poznaju znaju da cenim svakog čoveka zbog toga kakav je, a ne zbog onoga čime se bavi. Od poruka šefova država (i dalje ne mogu da verujem), pismu koje sam primio od deteta koje mi je nacrtalo osmeh, svi ste bili važni. Hvala, hvala, hvala. Ponestalo mi je suza, sada sam spreman za borbu. Vidimo se uskoro - zaklučio je Mihajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Ljubica

15.07.2019. 11:40

Legendo prosao si ti mnogo toga sto u sportu..sto u zivotu. Krasila te uvijek borbenost i hrabrost na svim poljima. Ostani jak i hrabar i budi pobjednik i u ovoj zivotnoj bici! Mozes ti to i SRECNO !!!

Angeo

15.07.2019. 11:51

Najvažnije Da se si Spreman I opušten. Sveće biti Kako Treba , Bićemo iz Tebe

Nenad Radanovic

15.07.2019. 15:38

Miha je oličenje patriotizma.Uvek hrabar i pošten.Nadam se brzom ozdravljenju !

marko t.

15.07.2019. 16:31

svi jedva cekamo da krenes u boj...udri i ne brini !!! imamo svi primer stilijana petrova. imao je isti problem pre 10ak godina. danas je sve ok.