SVE se u vezi sa "slučajem Pavkov" desilo brzo i neočekivano, ali se u redovima srpskog šampiona zbog toga ništa bitno nije promenilo niti poremetilo. Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih, potvrdio je u Vindišgarstenu da se napadač Milan Pavkov vraća iz Kine neobavljenog posla sa Đangsuom, ali da to ne remeti planove u vezi s dovođenjem golgetera Tondele, Portugalca Tomanea, koji bi mogao već u petak da potpiše ugovor sa crveno-belima.


- Još je sve sveže, ali ono što se zna je da se Pavkov nije dogovarao s Kinezima o ličnim uslovima. Nisam još razgovarao sa njim. U početku nije bilo nikakvih problema, odjednom je osvanula ta vest da je stopiran transfer sa Đangsuom. Došlo je do promene plana. Trenutno, Pavkov je Zvezdin igrač, a ako dođe neka dobra ponuda, stav kluba je da može da ide - istakao je Mrkela.

Nezvanično, u pregovorima Pavkova i Kineza najviše je "zapelo" zbog igračeve godišnje plate. Visoki napadač je insistirao na tome da ona bude fiksna - dva miliona evra, a Kinezi su stali na brojci od milion i dvesta hiljada, plus bonusi, uz koje bi se "doguralo" do željene sume. Naravno, u slučaju da ih Milan ispuni kroz dobre igre i golove. Tu je "puklo". Obe strane se nisu usaglasile, ali je ostavljena mogućnost da se obnove pregovori 1. jula, kada zvanično počinje prelazni rok u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Pročitajte još Meleg i Hajdin želje Radničkog, Zvezda dala pristanak
KANjAS U PETAK NA TRENINGUHOZE Alberto Kanjas novo je pojačanje Crvene zvezde. Iskusni 32-godišnji Španac u petak će se priključiti ekipi u Austriji i staviti na raspolaganje treneru Vladanu Milojeviću.

Do tada, ili dok se neko drugi ne javi, ljubimac Zvezdinih navijača će ostati na "Marakani". Prošle sezone, dvadesetpetogodišnji centarfor postigao je 15 golova (12 u Superligi, jedan u Kupu), a dva u meču protiv Liverpula u Ligi šampiona donela su mu svetsku slavu. Navijači su ga izdigli u heroja i u kvalifikacijama za elitu, kada je u Salcburgu sa čalmom na glavi neustrašivo jurišao na protivnika. Zato su se Zvezdine pristalice obradovale što se Pavkov vraća, mada je pitanje koliko će još biti na "Marakani". Klub je od transfera sa Đangsuom trebalo da zaradi tri miliona evra i sada čeka svaku novu ponudu približne težine.

Nepredviđeni povratak Pavkova ne utiče na dogovor sa Tomaneom, napadačem Tondele - potvrda je stigla i od Mrkele.

Pročitajte još Pavkov bez dogovora s Kinezima, vraća se u Beograd

- Tomane je igrač koga smo hteli da dovedemo. Da Pavkov nije ni imao poziv iz Kine, ništa ne bi promenilo situaciju. U jednom trenutku smo morali da reagujemo, tako da je skoro sve dogovoreno da realizujemo transfer. Papirologija je malo kočila, nije sve bilo onako kako je Zvezda htela da bude. Očekujemo da se sve brzo okonča i da Tomane dođe - dodaje Mrkela.

U špicu Milojevićevog tima postalo je gusto, jer pored Boaćija, Pavkova i Tomanea, tu je i mladi Krstović, jer se na pripremama lavovski bori za svaki minut.