Iliev veruje da je ekipa Partizana sazrela za ozbiljne domete u Evropi: Nikad veći optimizam

M. BLAŽIĆ

13. 09. 2017. u 17:08

U kvalifikacijama smo pokazali kvalitet i karakter i jasno je da smo na dobrom putu, ali ne zavisi nikad sve od nas – kaže sportski direktor srpskog prvaka

Илиев верује да је екипа Партизана сазрела за озбиљне домете у Европи: Никад већи оптимизам

Ivica Iliev foto: M. Vukadinović

PRVI cilj projektovan odmah po završetku prethodne sezone je ostvaren, ali nema stajanja. Sportski direktor Partizana Ivica Iliev sa osmehom na licu i neskrivenim optimizmom dočekuje start crno-belih u Ligi Evrope, uveren da Đukićevi izabranici imaju još mnogo toga da kažu i pokažu na međunarodnoj sceni.

- Nadam se da možemo da napravimo iskorak, verujem u ovoj tim. Nikada sa većim optimizmom nisam ulazio u evropsko takmičenje. U kvalifikacijama smo pokazali kvalitet i karakter i jasno je da smo na dobrom putu, ali ne zavisi nikad sve od nas. Ne razmišljam o bilo čemu negativnom, verujem da je ovo naša sezona u Evropi - kategoričan je Iliev.

Utakmice tokom kvalifikacija u Atini i Felčutu pokazale su da za crno-bele ne postoji razlika u činjenici da li se utakmica igra u Humskoj ili u gostima. Stiče se utisak da je čak sve mnogo lakše kada se napusti Beograd.

- Nekako kao da je ekipa sigurnija i opuštenija kad igramo na strani. Ima ta neka posebna težina kad igramo pred našom publikom, dešava se da navijači budu nestrpljivi i to ekipa oseti na terenu. Uđu u neku zonu koja im ne odgovara, a na strani su rasterećeni i skoncentrisani verovatno više uživaju u fudbalu. Nadam se da će i u Bernu potvrditi partije iz Atine i sa gostovanja Videotonu.

Za sportskog direktora Partizana ne postoji dilema oko toga kako bi ekipa trebalo da se suprotstavi Jang Bojsu. Opredeljenje je uvek isto - napadački.

- Ne stajemo, nijednog trenutka ne pričamo o tome da smo ušli u grupu i to je to. Trener konstantno traži pobede i naravno da smo sa tim razmišljanjem došli u Bern. U svakoj utakmici mora da bude tako, želimo da sprovodimo reči u dela, a ne da pričamo o veličini kluba i dođemo da se branimo. Trener i ja po tom pitanju razmišljamo identično - završio je Iliev.

LjUTNjA ZBOG SUME

ŠAMPION Srbije je u Švajcarsku doputovao bez povređenih Sejdube Sume i Nebojše Kosovića, a izostanak omalenog veziste mnogo više “peče” Ivicu Ilieva jer smatra da krivica za njegovo pauziranje leži u ljudima iz saveza Gvineje.

- Ljut sam na njihov savez, nisu ispoštovali proceduru. Napravili su pritisak na njega iako im je sve lepo dokumentovao. To je sada naštetilo i nama i njemu. Gubimo kvalitetnog igrača, a i on gubi jednu ili dve najlepše utakmice u Ligi Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

pERA

13.09.2017. 18:57

Vizionar, odgovoran - delije profesionalno, vidise da ima osecaj kao i da zna pravac ka uspehu i podizanju .. Partizanovog brenda .. !!

joj joj

13.09.2017. 19:26

Voleo bih da se varam ali mislim da se Ilijev malo ufurao, glumata kao da su iza njega ne znam kakvi rezultati. Iza sebe nema ni intelektualnu bazi ni ne znam kakvu biografiju. Skoči pa reci hop.

Crno-beli svet

14.09.2017. 00:10

Ivice mislim da si mnogo gledao Zvezdu u najboljim godinama, spusti se na zemlju