Džejmi Vardi: Igrao sat, pa trčao u policiju

B.Antić

03. 02. 2016. u 19:10

Џејми Варди: Играо сат, па трчао у полицију

Džejmi Vardi

Vodećeg strelca u tekućoj sezoni engleskog prvenstva sa 18 pogodaka, 2007. su osudili zbog fizičkog napada, pa je bio u obavezi da se svakog vikenda u 18.30 javlja u stanicu

KAKO raste popularnost Džejmija Vardija (29), senzacije ovogodišnje Premijer lige Engleske, tako izranjaju novi detalji iz njegove burne prošlosti. Centarfor Lestera, koji je u utorak uveče razbio Liverpul (2:0) sa dva pogotka (prvi je remek-delo), pre devet godina je na gostovanjima mogao da igra samo do 60. minuta, jer je morao da juri u policiju. Vodećeg strelca u tekućoj sezoni engleskog prvenstva sa 18 pogodaka, 2007. su osudili zbog fizičkog napada, pa je bio u obavezi da se svakog vikenda u 18.30 javlja u stanicu.

- Zbog te presude, morao sam da nosim elektronsku narukvicu na nozi i za vreme utakmica, a na većini gostovanja sam napuštao teren posle sat vremena, kako bih stigao u policiju. Brzo sam se tuširao, a zatim sedao u automobil i jurio da ne zakasnim - otkrio je Vardi, koji je trenutno efikasniji od Kejna, Aguera, Lukakua, Dijega Koste...

KLOP: ZAMALO DA MU APLAUDIRAM ODUŠEVLjEN prvim Vardijevim golom u meču odigranom preksinoć, bio je i menadžer poražene ekipe Jirgen Klop.
- Malo je falilo da počnem da mu aplaudiram, pogodak je bio fenomenalan. Mada, moram da priznam da mi je veoma teško pao - rekao je nemački stručnjak.

U to vreme, Vardi je bio radnik u fabrici medicinskih proteza, a u slobodno vreme je igrao za Stoksbridž, osmoligaša, u kome mu je mesečna plata bila oko 160 evra. Posle tri godine je napredovao i 2010, kao 24-godišnjak je stigao u sedmu ligu, nedugo zatim u petu, pa drugu, a u eliti je debitovao sa 27. Interesantno je da se, još dok je bio amater, nalazio na radaru Šefild Venzdeja, ali je svaki put dobijao crveni karton, kada su predstavnici tog kluba dolazili uživo da ga gledaju. Vardi se verovatno ni ne kaje više zbog toga, budući da je na teži način došao i do reprezentacije Engleske, za koju je debitovao prošle godine (sakupio ukupno četiri nastupa).

Ovakva čudesna životna priča nije promakla ljudima iz Holivuda, koji planiraju da snime film o Vardijevom životu. Poznati scenarista Adrijan Bačhart već je krenuo u akciju i tim povodom je gostovao na susretu sa Liverpulom, a ovih dana se družio i razgovarao sa prijateljima i rodbinom napadača "lisica", posetio fabriku gde je radio... Još nije odlučeno ko će glumiti Vardija, a u igri su Zek Efron, Robert Patinson, kao i Luis Tomlinson iz grupe "One direction", koji je dobar fudbaler.

S obzirom na brzinu kojom se menjaju stvari u životu junaka priče, holivudski radnici bi možda ipak trebalo malo da sačekaju sa ekranizacijom. U junu je Evropsko prvenstvo, a Vardi, koji je zbog tog takmičenja pomerio datum venčanja, mogao bi u Francuskoj da ispiše nove stranice svog čudesnog romana...

BROJKE

18 puta strelac ove sezone u ligi

20 hiljada evra prvi transfer (u Halifaks)

160 evra zarađivao od fudbala 2007.

LIČNA KARTA

ROĐEN: 11. januara 1987.

GRAD: Šefild

POZICIJA: Napadač

KARIJERA

2007-2010 Stoksbridž 107 (66)

2010-2011 Halifaks 37 (27)

2011-2012 Flitvud 36 (31)

2012- Lester 121 (43)

REPREZENTACIJA:

4 meča, bez gola


VARDI: HOĆU DA OSTANEM

MADA ima ponude velikana engleskog fudbala, Vardi je započeo pregovore sa Lesterom oko produžetka ugovora do 2019. godine.

- Neću ništa novo reći ako kažem da želim da ostanem ovde, navijači to znaju - rekao je Vardi, koji trenutno zarađuje oko 200.000 evra mesečno.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije