Srbin odstranjen iz tima jer nije želeo da potpiše novi ugovor

N. St.

13. 03. 2015. u 20:38

Napadača Miroslava Markovića čelnici Brna poslali u treću ligu, iako je najbolji strelac kluba u poslednje dve godine: Razlog neigranja nije moj kvalitet

Србин одстрањен из тима јер није желео да потпише нови уговор

Miroslav Marković

Najbolji je strelac kluba za dve godine koliko je u Brnu, već sedam godina je u Češkoj, dobro je poznat svim ljubiteljima fudbala u toj zemlji, ali sada prolazi kroz veoma teške trenutke – Miroslav Marković.

Srpski fudbaler koji je rođen u Aranđelovcu trenutno se nalazi u nemilosti kluba. Po dolasku na pripreme pred početak drugog dela sezone čelnici Brna su želeli da produže ugovor sa njim, ali Marković to nije učinio (inače, ugovor mu ističe na leto). Kada je odbio produžetak saradnje, jer želi da se oproba u nekom drugom timu, dobio je ultimatum – ili stavljaš paraf ili nećeš igrati.

Odabrao je ovo drugo i poslat je u treću ligu. Za to vreme je njegova ekipa postigla tri gola u tri utakmice i ima veliki problem sa neefikašnošću.

- Došao sam na pripreme i rekli su mi da moram da potpišem novi ugovor ili će me odstraniti iz ekipe. Nisam želeo to da uradim, a onda sam u prvom kolu nastavka šampionata ušao u igru tek u poslednjih 20 minuta i od tada su me sklonili bez ikakvog obrazloženja – kaže Marković za „Novosti online“.

Iako je najbolji strelac kluba, to očigledno nema uticaja na čelnike.

- Mnogi se pitaju zbog čega ne igram. Moj rad trud i želja nisu sporni, uvek dajem maksimum i znam koliko vredim. Razlog mog neigranja nije kvalitet.

S obzirom na to da se ekipa bori za opstanak, jasno je da će trener, hteo to ili ne morati da vrati jednog od najboljih igrača, inače će gotovo sigurno dobiti otkaz.

- Moraće da me vrate u tim, pogotovo ukoliko ne budemo osvojili bodove na gostovanju Teplicama, jer će onda treneru da „gori pod nogama“ i neće imati drugi izbor.

U češkim medijima su se pojavile razne priče koje „blate“ reputaciju srpskog napadača, ali on ne haje previše za to, jer ima jasan cilj na kraju.

- Definitivno na leto napuštam Brno kao slobodan igrač. Želim da se oprobam u nekoj drugoj ligi – zaključio je Miroslav Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije