U KUĆI VELIKANA: Arno Gujon zadivljen delima Milutina Milankovića

V. N.

13. 01. 2021. u 10:41 >> 10:41

DIREKTOR Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon obišao je nedavno rodnu kuću velikog srpskog i svetskog naučnika Milutina Milankovića u Dalju, u Hrvatskoj.

У КУЋИ ВЕЛИКАНА: Арно Гујон задивљен делима Милутина Миланковића

Arno Gujon

Gujon je bio zadivljen impresivnim naučnim otkrićima srpskog velikana, koji je, kako poručuje, delima zadužio celo čovečanstvo, na ponos svog rodnog kraja.

On je na svom tviter-nalogu pozvao pratioce da posete ovo mesto, koje se nalazi na samo dva sata vožnje od Beograda:

- Drago mi je da se u Dalju čuva uspomena na Milankovićevo delo i da će naša deca moći da uče o tome baš u kući gde je rođen, na samoj obali Dunava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)