DVOJEZIČNI PARLAMENT: Vulin pozdravio Elviru na mađarskom

S. S. R.

19. 12. 2020. u 14:44

OTKAD je postala potpredsednica Skupštine Srbije, Elvira Kovač, iz Saveza vojvođanskih Mađara, pozdravlja poslanike sa predsedavajućeg mesta dvojezično - na srpskom i na mađarskom.

ДВОЈЕЗИЧНИ ПАРЛАМЕНТ: Вулин поздравио Елвиру на мађарском

Aleksandar Vulin

Ona identične rečenice izgovara na oba jezika. Baš kada je vodila sednicu, u parlament je došao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je obrazlagao svoj zakon, slušao diskusije poslanika i predloge na tekst akta iz njegovog resora. Kada je isteklo vreme za polemiku, zahvalio je i pozdravio poslanike sa govornice.

Zatim je posebno prišao Elviri Kovač i na mađarskom izgovorio "visontlatašro", što znači "doviđenja".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni