Dejan Ćirjaković: Osvojili smo Srbiju kao neradnici

M. D.

petak, 31. 01. 2014. u 08:18

Дејан Ћирјаковић: Освојили смо Србију као нерадници
Dejan Ćirjaković, Nikola Škorić i Dimitrije Banjac ne žale se na visoke račune za struju, na novi Zakon o radu i ostale aspekte naše uzburkane realnosti jer tada inspiracije imaju napretek
PRVO su osvojili Srbiju kao neradnici u “Državnom poslu” (RTV, radnim danima), a zatim i vasionu u serijalu “Srbi u svemiru” koji pratimo u okviru emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem” (Prva, petkom). Dejan Ćirjaković, Nikola Škorić i Dimitrije Banjac ne žale se na visoke račune za struju, na novi Zakon o radu i ostale aspekte naše uzburkane realnosti jer tada inspiracije imaju napretek.

Posebno ih raduju najavljeni izbori koji će se pretresati i u njihovom malom kolektivu u “Državnom poslu”.

- Pre neki dan smo imali izbore za kućni savet u Torbičinoj zgradi, a sada jedva čekamo kampanje za ovu pravu izbornu trku - otkriva Ćirjaković, koji u “Državnom poslu” igra Boškića. - Ja to i privatno volim da gledam, jer primećujem kako se sve menja kad krenu kampanje. Sve blista, sve je super i tada političari imaju hipnotičku moć koja nas tera da zaboravimo probleme.

Ćirjaković sa nestrpljenjem čeka da vidi koje će se teme ovog puta naći na tapetu političkih partija.

- Prošlu kampanju je obeležila depolitizacija. Svi su govorili da javnim preduzećima više neće upravljati politički kadar i svi su to i zaboravili posle izbora. Sad se pomalo osećam kao da sam ponovo klinac koji čeka da nastavnik da temu za pismeni zadatak.

Paralelelno sa “Državnim poslom”, ovaj trio radi i “Srbe u svemiru”, koji su, otkriva Ćirjaković, nešto zahtevniji.

- Odlična nam je i ta forma jer nam omogućava da radimo više gluposti, a u “Državnom poslu” moramo da se držimo realnosti. Ali, u oba slučaja imamo potpunu slobodu u izboru tema i načinu njihovog prezentovanja. Očekivao sam da će na RTV biti cenzure, jer ipak je to javni servis, ali ne, niko nam ništa ne sugeriše.

Mada su se specijalizovali za kratke forme, momci imaju ideju za sitkom od 25 minuta koji bi mogao biti realizovan u narednih godinu dana.

- Može u Srbiji da se živi od humora - otkriva Ćirjaković. - Doduše, trebalo nam je pet godina rada, ali na kraju smo uspeli. Sve je to proces. Mada, ne bih se bunio kada bih stvarno dobio državni posao. Eto, na primer, da budem predsednik neke male opštine. O tome sam oduvek sanjao.

TORBICA NIJE BOSANAC

GLEDAOCI su se toliko identifikovali sa likovima iz ”Državnog posla” da se redovno razočaraju kada saznaju da Nikola Škorić koji igra Torbicu, zapravo nije Bosanac.

- Meni bude žao kad im srušim tu sliku, ali Nikola u privatnom životu nije Bosanac - kroz smeh kaže Dejan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

др

31.01.2014. 13:21

Морам да кажем да одавно нисам видео реалнији приказ односа међу људима...генијалне идеје имају и још боље их спроводе...само напред...БРАВО!