Tijana Čurović: Sela čekaju nove snajke

Tatjana Loš

28. 09. 2013. u 12:24

Glumica o petoj sezoni serijala “Domaćine, oženi se” (TV Prva) i novim kandidatima za brak: Mnogima je samo važno da se pojave na televiziji

DOMAĆINI koji su želeli da se ožene u svom selu, a u pomoć su pozvali televizijsku ekipu, pronašli su srodne duše, nastavili lozu, čekaju potomstvo ili su im se svidele žene koje im se sada ne sviđaju. Mnogi se pred kamerama nisu pokazali kao stručnjaci za prave izbore, jer su se rukovodili principom: “Bolje da uzmem ovu, pošto je lepša!” ili “Ne smem nju, šta će mi komšija reći!”. Kako god, da serijal “Domaćine, oženi se” nije uspeo, ne bi osvanuo po peti put. A evo ga, počinje ovog četvrtka (21.10, na TV Prva). Zato smo razgovarali sa voditeljkom Tijanom Čurović, koja nam je otkrila neke novine.

- Do sada ste viđali samo domaćine koji biraju, pa će vam biti interesantno kada među osam muškaraca ugledate jednu ženu. Ubacili smo domaćicu da bismo malo uzburkali strasti i videli kako će se muškarci snaći u poziciji - kada su oni birani - kaže voditeljka i dodaje da je i ovog puta upoznala najrazličitije profile kandidata, koji donose slične odluke, ali ipak nikada ne reaguju na isti način.

Tijana se već navikla da razgovara sa domaćinima, da ih propituje, a oni su se navikli na njen šarm i potrebu da “izvuče” što više informacija. Stekla je i njihovo poverenje, jer je veoma uporna i taktična, a oni su, kaže, shvatili da je u njihovom interesu da budu iskreni sa njom.

- Uvek im lepo objasnim da je bolje da se što otvorenije i iskrenije predstave, jer samo tako mogu da naprave pravi izbor - kaže voditeljka i otkriva da joj je podjednako interesantan svaki segment emisije - upoznavanje, prvi susreti, varnice i razočaranja, strepnje, trema, strah...

A tek kada se učesnici prepoznaju, kada je hemija tu, cela ekipa je, kaže, ustreptala i u iščekivanju daljeg scenarija.

KLINAC ZA OSVEŽENjE * ŠTA se “krčka” u novim epizodama serije “Pevaj, brate” (TV Prva)?
- Dve sezone su završene, a valjda je onima koji gledaju jasno da se moja Beca porodila. Volela bih da se snimi nastavak i da dobijemo nekog klinca u ekipi. To bi unelo osveženje u priču.

* Saživite li se sa učesnicima? Kako se nosite sa njihovim porazima, odbijanjem, suzama...?

- Uh, teško! Mislila sam da će mi vremenom biti lakše, ali nije. Ne vredi, veoma sam emotivna i odmah se poistovetim sa njihovim životnim pričama. Onda ih ohrabrim, objasnim im da su predstavili svoje mesto i sebe na najbolji mogući način i da će se žene javljati tek kada se mi izgubimo, a kamere se isključe. Jer, zaista tako i bude.

* Kada ste dobili ponudu da vodite emisiju, jeste li sumnjali da li ćete se snaći u toj ulozi?

- U početku sam bila vrlo skeptična, najviše zato što je voditeljski posao nešto u šta se ne razumem, jer sam završila glumu. Kada sam odgledala kako je to urađeno u drugim zemljama i videla da su ovakvu vrstu projekata takođe vodile glumice, odlučila sam da budem apsolutno iskrena, spontana i otvorena. Shvatila sam da je važno da ništa ne spremam i ničim se ne opterećujem, već da normalno vodim konverzaciju, kao što bih je vodila sa bilo kim iza kamera. Ispostavilo se da je to ispravan put.

* Hoće li i u ovoj sezoni dominirati doterane gospođe, koje, čini se, nemaju šta da rade na selu? Kako objašnjavate to što se one prijavljuju u velikom broju?

- Važno je da su na televiziji (smeh)! One to tako shvataju, a mi im ne branimo da se prijave. Ako tako doterane mogu i žele da rade, i na taj način hoće da se predstave - njihova je stvar.

* Koja ste nova sela obišli u ovoj sezoni?

- Ove godine smo najviše obilazili istočnu Srbiju, koja je neverovatno lepa. Čitav golubački kraj pored Dunava izgleda nestvarno, Rajačke pimnice su me ostavile bez daha, pomislila sam da sam na jugu Francuske. Stvarno mi je žao što ne ulažemo u nešto što bi moglo da bude naš ponos i turistička karta za Evropu. Ipak, optimista sam i verujem da će doći vreme kada ćemo pokazati lepote koje imamo.

* Jeste li izbrojali koliko ste kandidata upoznali, koliko sela obišli?

- Nismo se bavili statistikom i tačnim podacima, ali napamet znam da smo baš mnogo mesta obišli i još više ljudi upoznali.

* Možete li sebe da zamislite u jednom takvom (životnom) ambijentu?

- Nikad se ne zna. Obožavam svoj rodni grad - Beograd. Gde god da odem, jedva čekam da se vratim, ali činjenica je da je postao pretrpan, preopterećen i nekada previše stresan. Zato toga često poželim da se malo sklonim od gužve i nadišem svežeg vazduha. Moram priznati da su mi posle ovog serijala sela postala mnogo draža.

* Vama je televizija definitivno donela popularnost, a kada ste počinjali, jeste li stremili baš toj igri?

- Meni se na početku treće godine studija dogodila uloga u seriji “Stižu dolari”, što me je negde opredelilo da se više posvetim televiziji i da je mnogo zavolim. Pozorište mi, ipak, pomalo nedostaje i vreme je da mu se više posvetim. Upravo se pripremam za jednu novu ulogu na “daskama”.

* Gledate li aktuelnu reprizu serije “Stižu dolari” (RTS 1)?

- Verovali ili ne, gledam je prvi put. I to zato što je to mojoj ćerki ritual - gledanje serije, pa spavanjac. Baš kao što smo mi nekada gledali “Bolji život”, pa onda odlazili u krevet. Veoma sam setna prema tom vremenu i tek sada vidim da takvih serija više uopšte nema.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije