Egzitov Si Star festival u Umagu: Onlajn koncerte pratilo 500.000 gledalaca

NovostiOnline/S.Bajić

ponedeljak, 25. 05. 2020. u 15:55

Егзитов Си Стар фестивал у Умагу: Онлајн концерте пратило 500.000 гледалаца

Foto Exit tim

EGZITOV Si star festival u Umagu, zbog pandemije korona virusa odložen je za dogodine ali je putem interneta, vrtoglavih pola miliona fanova širom planete ipak „skoknulo“ do hrvatskog primorja
EGZITOV Si star festival u Umagu, zbog pandemije korona virusa odložen je za dogodine ali je putem interneta, vrtoglavih pola miliona fanova širom planete ipak „skoknulo“ do hrvatskog primorja da bi tokom četiri noći, od 21. do 24. maja gledali prvi regionalni striming festival. To potvrđuju u Egzit timu i ističu da je na zvaničnim stranicama Si star i Egzit festivala, emitovano ukupno 16 koncerata snimljenih od 2017. do 2019. godine.

-Ovogodišnja letnja turistička sezona već je trebalo tradicionalno da startuje iz Umaga, ali je proteklog vikenda u živopisnom istarskom gradu bilo neobično tiho. Umesto s festivalskih bina, grmelo je iznad mora, a umesto desetina hiljada posetilaca, jedino se jak pljusak spustio u umašku lagunu Stela Maris.


Ipak, nisu sve vesti s Jadrana loše, jer iako su ove godine izostali ekonomski efekti Si Star festivala, oni promotivni bili su jači nego ikad pre- poručuju iz Egzit tima.


Si Star će biti održan 2021. godine a Egzit tim je hitnim pregovorima osigurao prava na emitovanje snimaka muzičkih superzvezda kao što su legendarni hitmejker Fetboj Slim i hip hop bogovi Vu-Tang klan u jednom od najređih koncertnih snimaka dostupnih u prethodnoj deceniji.


Uz njih publika je, po pravoj festivalskoj satnici, imala prilike da uživa u nastupima tehno boginje Nine Kravic, italijanske zvezde di džej Spilera, britanskih dabstep majstora Modestep, regionalnih titana Dubioze Kolektiv, Umeka, Petra Dundova, Marka Nastića, grupa Hladno pivo, Urban &4, Elemental, Niplpipl, Vojka V, Sasje, te velikog Bajage i njegovih Instruktora.


Četvrto izdanje Si Stara s kompletnim do sad potvrđenim programom prebačeno je na nove datume u 2021. godini. Novi festivalski termin još je bolji, jer je nedelju dana bliži letu, pa će nas u petak 28. i u subotu 29. maja 2021. dočekati jedan od najvećih hip hop sastava u istoriji Sajpres (Cypress Hill), tehno superzvezda Amelija Lens, italijanska hit senzacija Meduza, najveći bend naše regije Dubioza Kolektiv, slovenački elektronski mag Umek i rap veličanstvo Vojko V.


EGZIT U AVGUSTU


-Pozdravljamo najavu vezanu za mogućnost da se u avgustu desi Egzit festival, a samim tim i druge manifestacije u Srbiji. To je sjajna vest za sve ljude u našoj zemlji, jer se malo ko nadao da će epidemiološka situacija u Srbiji, kao i većini evropskih zemalja, ovako brzi da se popravi. Ovo je odlična vest i za srpski turizam i mlade ljude u našoj zemlji, jer sa domaćim manifestacijama ideja provođenja leta u Srbiji postaje daleko atraktivnija- kažu u Egzit timu i ističu da ostaju otvorena pitanja u vezi sa formatom manifestacije koji će biti dozvoljen kao i da su spremni da drastično smanje kapacitet festivala i ograničimo posetioce na domaću i regionalnu publiku.