Nena Milovanović: Iz ovih dana mora da izađe i nešto dobro

M. JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

utorak, 05. 05. 2020. u 11:08

Нена Миловановић: Из ових дана мора да изађе и нешто добро

Foto V. Danilov

Kostimografkinja o dobrim stranama kućnog karantina, prijateljima, planovima...
KOSTIMOGRAFKINjA Nevena Milovanović već decenijama kreira kostime za likove u brojnim filmskim ostvarenjima, kojima je udahnula "ono nešto", zbog kojih su nam glumci koji ih tumače još više prirasli za srce. Kao glavna kostimografkinja na Televiziji Pink, Nevena je osmislila i raskošne haljine, kao i elegantna odela za gospodu s početka 20. veka, koji oduzimaju dah gledaocima istorijsko-ljubavne serije "Crveni mesec" (Pink), scenariste i reditelja Romana Majetića.

Poslednjih pet godine, otkriva Milovanovićeva za "Novosti", nije prestajala da snima razne serije, među kojima su i "Sumnjiva lica" (RTS), "Istine i laži" (Prva), "Igra sudbine" (Prva), pa joj nije bilo lako da se navikne na uslove života u vanrednom stanju.

- Vrlo teško sam se navikla na ovu, iznenadnu, neizvesnu i nepredvidivu situaciju. Pre uvođenja vanrednog stanja, imala sam vrlo malo slobodnog vremena, pa mi je neobično što sada nemam profesionalne obaveze - iskrena je Nevena.

o Koje su dobre strane kućnog karantina?

- Ima ih, s obzirom na to da mi je ostalo mnogo toga da završim na raznim poljima, počev od neizbežnog sređivanja kuće, slaganja dokumentacije, kao i prebiranja po skicama i pripremama za dosadašnji rad. Takođe, sada provodim više vremena sa mojim čovekom Nenadom Ćirićem, glumcem Atelja 212, kao i sa našim kućnim ljubimcima, mopsom Maksimom, mešancima Vladimirom i Bubicom i mačkama Dundom i Mimi. Živimo u kući van Beograda, na Glumčevom brdu, u opštini Barajevo, tako da dosta vremena provodimo napolju, bavimo se cvećem i baštom, što me u ovoj situaciji zaista smiruje.

o Šta nas očekuje kad prođe korona?

- Nadam se da će, iz ovih dana, izaći i nešto što je dobro, jer ljudi uvek moraju da pronađu ono što ih pokreće iz teških situacija, kako bi krenuli napred. Za mene je to slikarstvo, moja velika ljubav, pa sam ovih dana zatezala platna za slikanje, što mi je dalo jedan novi polet i učinilo me srećnom.

o Jeste li u kontaktu sa prijateljima?

- Ovo je vreme kada bi trebalo da obnovimo prijateljstva koja smo zanemarili zbog obaveza, kao i da pružamo jedni drugima ljubav i podršku. I ovo će uskoro proći, a mi ćemo izaći jači, kao i posle svih teških situacija.


KOSTIMI ZA SERIJE I FILMOVE

IZA kostimografkinje Nevene Milovanović su brojne, poznate, serije i filmovi, čije aktere je obukla u svoje kreacije. Među njima su i "Pare ili život", "Kuku Vasa", "Šesto čulo", "Metla bez drške", "Ljubav, navika, panika", "Moj rođak sa sela", "Gledaj me", "Jesen stiže, Dunjo moja", "Složna braća", "Miris kiše na Balkanu", "Folk" i druge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije