Dženifer Aniston ima 51 godinu, ali teško da bi to bilo ko mogao da pretpostavi na osnovu njenog izgleda. Glumica i bivša supruga Bred Pita izgleda bar upola mlađe, a ovo je plan ishrane, nege i vežbanja koji joj to omogućava.

Telo Dženifer se oslanja na različite treninge da bi održala svoju formu. Na spisku njenih svakodnevnih aktivnosti su joga, boks, kardio vežbe, ali i meditacija.

- Zaista lepo se osećam kada završim trening - kaže glumica.

- Brinem o jednom telu koje imam. Imam kućni bicikl i traku za trčanje, pa radim kardio najmanje 20 minuta dnevno. Čak i tako malo vremena provedenog u vežbanju pravi razliku - tvrdi ona.

Iako je posvećena vežbanju kaže da često pravi pauze.

- Naravno da dajem sebi slobodan dan. Čak, nekada cele nedelje ne vežbam. Slušam telo šta mi govori - rekla je jednom prilikom. Poznato je da glumica izbegava botoks, ali priznala je da nije odolela da proba.

- Ne kažem da nisam probala. Sve te kozmetičke stvari na meni izgledaju smešno! - tvrdi ona.

Ali bivša supruga Breda Pita ima nekoliko drugih trikova kada je nega lica u pitanju. Jedna od njih je da redovno uzima kolagen peptid uz svoj jutarnji smuti. U pitanju je suplement čija je uloga da omogući otpornosti i elastičnost tkiva, s obzirom da kolagen, koji se prirodno nalazi u našoj koži, nestaje kao posledica starenja.

- Volim kolagen peptid. Vidim razliku. Izgledam zdravije, daje mi neki poseban sjaj. Radite na sebi iznutra - kaže popualrna Džen.

Ishrana

Kada je reč o ishrani, tu je mnogo striktnija i pitanje je koliko bi "običnih žena" moglo da isprati njen tempo. Dženifer je jednom prilikom otkrila da je njena formula 16: 8, što znači da jede osam sati dnevno, dok gladuje preostalih 16 sati. Ali ni tokom tih osam sati popularna Džen ne jede uvek čvrstu hranu.

- Radim na "isprekidanom" postu, tako da nema čvrste hrane ujutro. Samo smuti. Primetila sam veliku razliku kada 16 sati ne jedem čvrstu hranu - izjavila je Dženifer.

Takođe, glumica kaže da jede svega 800 kalorija dnevno.