Uskoro pred beogradskom publikom: Frajle 23. marta u Kombank Dvorani

Dejan Ćirić

23. 01. 2020. u 13:59

Ускоро пред београдском публиком: Фрајле 23. марта у Комбанк Дворани

Foto: N. Jovanović

Popularne Novosađanke, koji ove godine ulaze u jedanaestu godinu rada, vraćaju se na koncertnu scenu

Popularne Novosađanke, četvoročlani ženski sastav „The Frajle“, koji ove godine ulazi u jedanaestu godinu rada, vraća se na koncertnu scenu Beograda, nastupom koji će biti održan 23. marta u Kombank Dvorani.

Nakon što su maja prošle godine objavile veoma zapažen peti studijski album pod nazivom „Obraduj me“ i nakon burne letnje i zimske turneje, Frajle će prve dane proleća započeti u bivšoj Dvorani Doma sindikata.

Četiri dame, Marija, Nevena, Jelena i Nataša poznate po originalnom, arhaičnom stilu oblačenja, čiji se muzički žanr tumači kao „vojvođanski tango“ ili „ženski bećarac“, vlasnice su četiri autorska albuma - „Naš prvi album sa putovanja“, „A strana ljubavi“, „B strana ljubavi“ i „Ljubav na dar“. Prošle godine objavljuju CD „Obraduj me“ na kome na vrlo autentičan način predstavljaju obrade pesama koje su bili veliki hitovi, dok im na albumu gostuju originalni izvođači tih numera.

U toku jedaneast godina „muzičkog putovanja“ proputovale su pola sveta, ali i obišle sve zemlje bivše Jugoslavije. „Iskaču iz šina“ u odnosu na druge podatkom da su nastupale u avionu na 10.000 metara, ali i u Evropskom parlamentu u Briselu, bolnici, manastiru, dečjem vrtiću i na brojnim humanitarnim koncertima.


Rado su viđene na festivalima, pa njihov bogat opus čine, između ostalih, i Radijski festival iz 2013. kada su se predstavile pesmom „Pare vole me“, Devete Runjićeve večeri, Proleće u Beogradu, CMC festival u Vodicama, gde su nastupile sa pesmom „Zlato“, kao i Splitski festival na kome su prošle godine izvele pesmu „Noćas si moje vino“.

Frajle su poznate i po tome da većinu hitova ovekoveče odličnim spotovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije