PEVAČ Sinan Sakić odveden je iz Kliničkog centra u Beogradu u privatnu kliniku Bel Medik na ispitivanje od dva do tri dana. Nakon toga, on će otići u Italiju, u Padovu, na transplantaciju jetre.

Podsetimo, Sinan se nalazio na internom A odeljenju, gde je čekao transplantaciju jetre. Njegovi sinovi došli su da ga posete i odvedu iz bolnice, kada je Ernest Sakić i priveden, posle incidenta u Kliničkom centru u Beogradu.

Porodica Sinana Sakića došla je u sredu popodne u Klinički centar u Beogradu, kako bi pevača izveli iz bolnice u kojoj na internom A odeljenju čeka na transplataciju jetre. Sinanova supruga Sabina, te sinovi Alen i Ernest tvrde da su uslovi u kojima Sinan boravi strašni, te da navodno imaju dokaze kako ga u krevetu drže vezanog i da ga čak 18 dana nisu okupali.

- Imam snimke, daću vam. Vežu ih za krevete... Sad svi leže vezani. Sinoć je jedna baka umrla. Tražila je vode. Sinan je mrtav bolestan, čak nekad i dezorjentisan, plakao zbog te bake. Žena od 100 kilograma je bila vezana, nema ko da joj pomogne. Imamo snimljeno kako traži pomoć i kako joj se obraćaju! Ja sam došla zbog svog muža, a toliko toga sam videla da mi se smučio dan kad sam se rodila - priča Sabina.

PROČITAJTE JOŠ - DRAMA U KLINIČKOM CENTRU: Priveden sin Sinana Sakića, žena zahteva da pevača odmah otpuste iz bolnice

- On je čovek došao zdrav, popričali smo sa profesorom... Bili smo na odeljenju gde se vrši transplatacija, uzeli su mu krv, primili su nas, bili su oduševljeni: "Super, Sinane, biće dve-tri sedmice pripreme..." Od tog dana, negde popodne, on je dobio temperaturu, upalio mu se stent, oni su se potrudili da to stvarno saniraju. Sinan je super bio, trebalo je pripreme dalje obavljati - kaže žena Sinana Sakića.

Sabina Sakić,foto T.Ćirić


- Ne može magnet da se radi ovde zato što su te doktorke na klinici i mi moramo njega da trasnportujemo da bismo odradili magnetnu. Kako su ga stavili da leži, pun mu je stomak vode! Znači ne dižu ga uopšte, 18 dana nije okupan! Zamislite kad ne možete ni da se umijete... - priča Sabina i dodaje:


foto T.Ćirić


- Medicinske sestre nisu dužne da kupaju pacijente, niti da brinu o njima. Oni su samo tu da kače infuzije. Ne mogu reći, ima vrednih sestara, ali je tužno da postoji žena koja je godinu i po ovde i nema konačnu dijagnozu! Ja za 18 dana nisam videla...jednom je medicinska sestra krišom odvela da je okupa!


foto T.Ćirić


Podsetimo, policija je Sinanovog sina Ernesta privela pošto je u Kliničkom centru napravio skandal, kada lekari nisu dopustili da Sinana odvede na snimanje u privatnu kliniku.


foto T.Ćirić


- Uhapsili su ga. Deca su došla gore, ja sam ih zvala, da mi pomognu da Sinana sa krevetom snesemo dole, kad dođe hitna, da ga prebacimo na privatnu kliniku - objašnjava Sabina.

Kako je rekla, Sinanovo stanje nije dobro.

PROČITAJTE JOŠ - SINAN SAKIĆ PRIMLjEN U BOLNICU: Mora na transplataciju jetre

- Njemu danima nije bilo dobro. Samo mi je rekao: "Sabina, počinjem da se gubim" - kaže žena legendarnog pevača.

Podsetimo, Sinan je u Klinički centar primljen 27. aprila, a nakon ispitivanja lekari su ustanovili da mu je potrebna transplantacija jetre. Legendarni pevač je prošle godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su lekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje, te da će morati na transplantaciju jetre.

Video: Informer

Autor: Telegraf