NOVOSTI SAZNAJU: Željko Mitrović odbio da proda Pink za 480 miliona evra

D. V. N.

23. 04. 2018. u 00:18

VLASNIK i direktor "Pink media grupe" Željko Mitrović, kako Novosti saznaju, odbio je da proda kompaniju, uprkos vrtoglavoj ponudi jednog poznatog inostranog fonda

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Жељко Митровић одбио да прода Пинк за 480 милиона евра

Željko Mitrović/Foto: V. Danilov

VLASNIK i direktor "Pink media grupe" Željko Mitrović, kako Novosti saznaju, odbio je da proda kompaniju, uprkos vrtoglavoj ponudi jednog poznatog inostranog fonda sa sedištem u Londonu.

Za televiziju, ali idruge sisteme ove kompanije, Mitrović je dobio ponudu od čak 480 milionaevra, što je, kako je Mitrović potvrdio našem listu, odbijeno.

U celutransakciju, kako saznajemo, trebalo je da bude uključen i profitabilni avio-prevoznik "Er Pink".

Šta Mitrović planira da uradi sa Pinkom?

Direktor "Pinka" Mitrović za sutra je sazvao hitan sastanak kako bi svim upravama iz regiona saopštio važne odluke koje je doneo o budućnosti svihtelevizija sa prefiksom "Pink" u Srbiji i regionu.

Nakon što je Olivera Zekić, članica Saveta REM-a neosnovano izrekla meru upozorenja televiziji Pink,Željko Mitrović, oglasio se tim povodom

Osnovana 1993. godine, kao jedna od prvih medijskih kompanija u privatnom vlasništvu, "Pink" televizija je definisala i postavila standarde za komercijalne medijske operatere u zemlji i celom regionu jugoistočne Evrope. Striktno se držeći svoje osnovne filozofije - zabava, informacija i edukacija za milione gledalaca i slušalaca - Pink je postao"trend-seter" medijskog tržišta.


ŠTA OBUHVATA "PINK MEDIA GRUPA"

"PINK media grupa" obuhvata sedam pojedinačnih, nezavisnih kompanija: Pink
international company, RTV Pink, Pink BiH, Pink M, Pink films
international, muzičku produkcijsku kuću "Siti rekords" i avio-kompaniju
"Er Pink".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (14)

Kiki Riki

23.04.2018. 10:34

Zeljko, ako si svi mediji u Americi, Kanadi, Australiji, Britaniji i Evropskoj Uniji u rukama nekoliko porodica -- ajde bre, sta ce ti to. Prepusti to njima.

Saša

23.04.2018. 11:35

Da je dobio ovakvu ponudu kao što piše, prodao bi "Pink" bez dvoumljenja. Ovo je priča da zaposleni budu još zahvalniji što imaju posao i da im može kresati plate na dole.

Ervin

23.04.2018. 11:54

Znači krenuli da načnu Vučićev režim. Kad je njegova trtica u pitanju onda se ne prodaje a kad je državna imovina u pitanju onda arči Vučiću kako ti drago.

Dragan

23.04.2018. 16:45

Odbio je da proda CELU kompaniju. Sutra cemo procitati da li je prodao 49% ili 51% kao sto su Brena i onaj njen harmonikaš prodali GRAND istom kupcu.

Jela

23.04.2018. 18:02

Željko je jedini vlasnik na medijskom nebu u regionu koji zna posao i koji je od nule stvorio televiziju kakva je Pink. Malo je ovo para što mu nude, a i koliko god da mu daju, ne treba da proda.

Kralj Ibi

09.09.2018. 03:22

E, narode moj. Mitrović je Pink stekao na vašoj muci, a preko tadašnje firme koja se zvala JUL, sa šeficom Mirom Marković. Jeste li zaboravili to ? Ko je mogao da 1993. godine gradi imperiju kada je profesor univerziteta imao platu 14 maraka ? Jel znate da je to vreme najveće inflacije ikada zabeležene u svetu. Ko je tada mogao i kako da pokrene televiziju ? Recite.

Andrej

09.09.2018. 18:06

Ha ha kako da ne, jos samo da ste saznali ko je taj koji je ponudio za te pare da kupi Pink!

GoranBras

07.02.2019. 12:15

Hahaha,ni Mo Dreen nije hteo prodati ,ali kada je dobio" ponudu koja se ne odbija"haha !