Nova pesma i spot DŽonija Rankovića (VIDEO)

Tanjug

25. 04. 2017. u 14:43

Novom pesmom i spotom ''Harley, Les Paul & r'n'roll'', najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković nastavlja svoj put i hrabro dalje korača ka ispunjenju snova

Нова песма и спот Џонија Ранковића (ВИДЕО)

Print screen youtube

Novom pesmom i spotom "Harley, Les Paul & r'n'roll", najmlađi roker u regionu Nikola Džoni Ranković nastavlja svoj put i hrabro dalje korača ka ispunjenju snova opirući se floskuli da je rokenrol mrtav.

U tome mu je ovog puta vrlo simbolično, ali na neki način i očekivano, sa velikim simpatijama pomogao Žika Jelić (YU grupa).

Tako je u pesmi čiji je Ranković kompletan autor (muzika, tekst, aranžman) došlo do zanimljivog susreta najmlađeg i najstarijeg aktivnog rokera, kroz snažnu, ali poetičnu himnu pojedinim simbolima rokenrola: ''harli dejvidsonu'' i ''les polu''.

Žika Jelić i njegov lapstil, Džoni i njegovo upečatljivo gitarsko umeće, sa glasom koji je sve čvršći i formiraniji, uz pratnju benda "The Churlians", pričaju emotivnu, ali ujedno i žestoku priču o muzici kao gorivu života, a sve to je vrlo autentično oslikano u trećem oficijalnom spotu.

Na snimanju ove brze pesme, sa snažnim solom, radio je odličan tim muzičara.

Prepoznatljivom autorskom i gitarskom pečatu Džonija Rankovića dušu, ali i dozu žestine su dodali: Žika Jelić na lapstilu, Pavle Petrović iz grupe "The Churlians" svirajući bas, bubnjar Milan Jejina Jeki, a prateće vokale otpevali su Ksenija Kuljača, Srba Radivojević i Vojislav Aralica koji je i producent.

Pred velikim brojem kolega muzičara, novinara, prijatelja i fanova najmlađeg rok autora na ovim prostorima, spot je uz odličan živi nastup, premijerno prikazan juče u "Njurst Plaz Bar"-u.

Nakon prvog izvođenja novog hita "Harley, Les Paul & r''n''roll", Ranković i "The Churlians" su odsvirali pesmu "YU grupe" - "Evo stojim tu", a članovi "YU grupe" odgovorili su Džonijevom pesmom "Nije do love".

Publika je sa velikim oduševljenjem ispratila i pozdravila zanimljivu priču spota u kojoj Džoni simbolično, svojom harizmom, talentom i upornošću nastavlja put kojim već više od 40 godina sa svojim saborcima iz "YU grupe" bez kompromisa ide Žika Jelić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije