Nikola Džoni Ranković: Roker hrabrog srca

J. POPOVIĆ

21. 05. 2016. u 10:48

Никола Џони Ранковић: Рокер храброг срца

Nikola Ranković Džoni

Najmlađi srpski rok muzičar Nikola Džoni Ranković (12) predstavio autorski debi album "Teram po svom". Volim binu jer tu ne smeš da grešiš, dok u studiju sve možeš da popraviš

HRABRI Beograđanin Nikola Ranković Džoni ima 12 godina, pola srca, inverziju svih unutrašnjih organa, težak oblik dijabetesa i - veliki talenat za rokenrol. Pokazao je to preksinoć pred iskusnim kolegama na promociji svog debi albuma "Teram po svom", za koji je napisao muziku, tekstove, aranžmane, odsvirao sve električne gitare i otpevao ga.

- Odlično je bilo na promociji, došli su svi koji je trebalo da dođu - rekao je, za "Novosti", Džoni, nosilac plakete našeg lista "Najplemenitiji podvig godine" za 2013. kada je i sam operisan zahvaljujući humanitarnim akcijama, koncertom pomogao u sakupljanju novca za lečenje male Lane Nikolić.

Na promociji su bili članovi SOKOJ, čiji je najmlađi autor, rok kritičari, muzičari Nikola Čuturilo Čutura, Đorđe David, predstavnici bendova "Ju grupa", "Riblja čorba", "Neverne bebe", kao i "Van Gog", s čijom je pesmom "Nek te telo nosi" Džoni uplovio u rokenrol, a na električnoj gitari "ešton" Zvonimira Đukiđa Đuleta počeo ozbiljno da svira. Bubnjar "Van Goga" Srboljub Radivojević svirao je Džoniju na albumu, dok su za deonice na bas gitari bili zaduženi Nikola Usanović i Vojislav Aralica, koji je, uz produkciju, odsvirao i klavijature.

- Sa sedam godina sam počeo da sviram i pišem pesme, pa red je bio i da objavim album - kaže nam Džoni uz osmeh. - Dva najlepša raspusta do sada sam proveo sa Vojom u studiju.

Na pitanje da li mu je lepše u studiju ili na bini, Džoni odgovara da mu je lepo i jedno i drugo:

- Samo, na sceni nema greške, a u studiju se to može popraviti.

Džoni nastupa sa svojim bendom "The churlisan", najmlađim u Srbiji, a za njegovo predstavljanje je zadužena "mamadžerka" Valentina. Ona će se pobrinuti i za koncertnu promociju albuma. Zasad nema zakazanih nastupa, ali biće, otkriva nam Džoni. Međutim, novih pesama ima.

- Ima, radi se - skroman je Džoni. - Ali, kako mama kaže, sačekaću prvo da prođe promocija ovog albuma, pa ću onda pisati nove pesme.

Za sve to Džoni ima snage jer je njegova volja jača od svega. Kada smo ga pitali kakvog je zdravlja, samo je kratko prokometarisao:

- Dobro je, dobro. Srce radi. Biće sve u redu.

LjUBAV POKRETAČ SVEGA

PRODUCENT albuma Vojislav Aralica za Nikolu Rankovića je rekao:

- Kada sam počinjao rad sa Džonijem nisam ni slutio kuda bi to moglo da nas odvede. Učeći ga i radeći sa njim, na kraju sam shvatio koliko sam zapravo naučio od njega. Pre svega o predanosti, hrabrosti, talentu i ljubavi, koja je svakog momenta bila pokretač svega.

TAŠMAJDAN 11. JUNA

NA koncertu "Prljavog kazališta" 11. juna na Tašmajdanu u Beogradu Džoni će sa "The churlians", po želji "prljavaca", nastupiti kao specijalni gost.

- Velika je to čast - ističe Džoni. - Svi naši idoli svirali su tamo, a mi ćemo odsvirati ceo naš album.

Tremu od mnogobrojne publike na Tašu nema:

- Jeste to mnogo ljudi, ali svirali smo već u Banatskom Sokocu, imamo iskustva s tim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)