''NOVOSTI'' IDU SREĆNOM TATI: Na humanoj licitaciji primerak našeg lista od 2. oktobra plaćen 15.000 dinara, novac usmeren za lečenje

J. D. - M. S.

31. 10. 2020. u 10:21

PRIMERAK "Večernjih novosti" od 2. oktobra ove godine, u petak je na licitaciji fejsbuk-stranice "Budi human - humanitarne licitacije" plaćen 15.000 dinara! Od ovog novca po pet hiljada dinara biće uplaćeno za lečenje Anike Manić, Minje Matić i Olivera Pal Gajodija.

НОВОСТИ ИДУ СРЕЋНОМ ТАТИ: На хуманој лицитацији примерак нашег листа од 2. октобра плаћен 15.000 динара, новац усмерен за лечење

Foto Fejsbuk

Humani ljudi odnedavno su se okupili oko fejsbuk-stranice "Budi human - humanitarne licitacije" i od tada su mnogi počeli da rasprodaju svoju odeću, knjige, nakit i druge dragocenosti kako bi pomogli lečenju bolesne dece. U četvrtak se na licitaciji našao i primerak "Večernjih novosti" od 2. oktobra. Njega je želeo da izlicitira srećni tata jedne Ružice, koji je hteo da ostane anoniman. Od početnih 50 dinara najviši ponuđen iznos dostigao je 900 dinara, da bi u poslednji čas i naša kuća odlučila da za ovaj primerak plati 15.000 dinara.

Umesto odlaska u šoping, knjižaru ili salon nameštaja, mnogi se odlučuju da novac, koji bi, inače, dali za neku neophodnu stvar, proslede putem ove stranice i sredstva odu u humanitarne svrhe. Osim ponuđenog, pojedini licitatori imaju posebne "zahteve", za koje žele da izdvoje novac u humanitarne svrhe. Tako je i za ovaj broj "Večernjih novosti", jedan novopečeni tata nije mario koliko će da plati. Ideja mu je bila da sakupi sve primerke dnevnih novina od 2. oktobra, kada je na svet došla njegova ćerka, kako bi kad poraste, mogla da pročita šta se dogodilo na dan kada je rođena. I ostale licitatore zanimalo je što mu je baš taj datum bitan.

- Dobio sam ćerku tog dana - napisao je u svojoj objavi srećni tata. - A postao sam svestan svega što mi se dešava tek nedavno. Želeo bih da imam što više časopisa, dnevnih novina, koje su izašle tog dana da, eto, napravim neki paketić uspomena na taj dan i poklonim ga ćerki kad poraste.

Zainteresovani otac ponudio je 250 dinara, da bi i drugi odlučili da mu pomognu da dođe do svog primerka, a ujedno i onima zbog kojih su licitacije pokrenute. Nizali su se komentari i ponude, a za dan, koliko je trajala licitacija, primerak "Novosti" je izlicitiran za 900 dinara. Nakon zvanično objavljenog pobednika, oglasila se naša kompanija i ponudila 15.000 dinara. Na kraju, Ružičin tata dirnut humanom lavinom, odlučio je da uplati još 1.000 dinara.

U JEDNOM DANU 10.000 EVRA

ZA pet meseci ova grupa uspela je da prikupi novac za 20 korisnika. U jednom danu izlicitirano je čak 10.000 evra putem ove grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CIRKULARNI GRADOVI: Prilika za lepšu budućnost