KO SEJE POŽARE NOĆU PO SELU: Meštani Grkinja žive u strahu od nepoznatog piromana

D.Alihodžić

21. 09. 2021. u 06:33

ZA meštane sela Grkinja od 17. septembra nema mirnog sna, jer još uvek nije otkriveno ko im je tokom celog tog dana i noći palio napuštene pomoćne objekte po selu.

КО СЕЈЕ ПОЖАРЕ НОЋУ ПО СЕЛУ: Мештани Гркиња живе у страху од непознатог пиромана

Strah Sanja Stamenković, Foto D. Alihodžić

Reč je o gusto naseljenom selu, gde su dvorišta puna sena i slame, pa su organizovali straže i dežurstva da bi zaštitili imovinu. Iz Sektora za vanredne situacije su nam potvrdili da su gasili vatru na tri različita objekta, ali da o uzroku požara ne mogu da se izjasne i uputili su nas na tužilaštvo.

Kad se u petak usred dana zapalila prvo seoska utrina Grkinjci se nisu mnogo zabrinuli jer su uspeli da brzo sami ugase vatru. Nekoliko sati kasnije požar je izbio na prvom pomoćnom objektu. Ni to im nije bilo sumnjivo, jer je prethodno dugo bila suša. Međutim, tokom noći kada se zapalio drugi pomoćni objekat shvatili su da više nije u pitanju slučajnost.

- Mog sina je usred noći probudio drug i rekao mu da nešto gori više naše kuće. U tom dvorištu niko ne živi i brzo smo svi krenuli da gasimo vatru, a neko je odmah pozvao vatrogasce. Mnogo smo se uznemirili, jer je vatra bukvalno u trenu progutala staju, ali su vatrogasci sprečili da zahvati i kuću - potresena je Sanja Stamenković, koja ne zna ko bi mogao da se tako igra i nanosi štetu.

Šteta Goran Petrović, Foto D. Alihodžić

U izgorelim pomoćnim objektima nije bilo životinja, jer svi pripadaju domaćinstvima koja su odavno napuštena. Međutim, pretilo je da strada velika količina hrane za životinje u domaćinstvu Gorana Petrovića, ali ih je spasla prisebnost.

- Dok smo pomagali komšijama, neko je pokušao i našu staju da upali. Srećom, moj brat je primetio nešto sumnjivo i ta osoba je nestala. Ostali su samo tragovi gde je pokušao da zapali vatru, na jednom uglu zgrade.

I pored toga što su prisebni i složni, činjenica da u njihovoj blizini živi neko ko je spreman da im nanese štetu ne ostavlja ih ravnodušnim. Ostaje im samo da veruju policiji i budu na oprezu. Organizovali su straže i dežurstva.

- Ne pamtim da smo imali ikada ovakvu situaciju u selu. Dešavali su se požari iz nepažnje, ali da u jednom danu bude nekoliko i to na različitim mestima, to ne može biti slučajnost - veli saobraćajac u penziji Miodrag Mitić, koji kao i ostale njegove komšije ne želi da spekuliše ko bi mogao biti piroman.

Foto D. Alihodžić

ISTRAGA

Kako saznajemo, policija je odmah proverila gde se nalaze osobe iz ovog kraja koje su ranije poznate po ispadima sa podmetanjem požara. Najsumnjiviji je u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Toponici i nije napuštao ustanovu koja je udaljena četrdesetak kilometara.

- Dosta nam je muka što znamo da takav živi među nama. Ovo nije uradio neko sa strane jer se piroman odlično snalazio po seoskim sokacima - vele meštani.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a