OPLAKIVALI JEDNOG SAŠU, A U GROBU DRUGI: Porodica sahranila rođaka, a nakon dva dana saznala da je živ i zdrav

Lj. PRERADOVIĆ

20. 07. 2021. u 19:03

MEŠTANIN Sremskih Karlovaca Saša Stankov (56), poznat i kao "Isus", iako živ, "sahranjen" je na Čeratskom groblju u ovom mestu.

ОПЛАКИВАЛИ ЈЕДНОГ САШУ, А У ГРОБУ ДРУГИ: Породица сахранила рођака, а након два дана сазнала да је жив и здрав

Humka na Čeratskom grobu / Foto Privatna arhiva

Porodica ga je na večni počinak ispratila 16. jula, a dva dana kasnije se ispostavilo da je živ i zdrav, i da je u humci, iznad koje stoji drveni krst sa njegovim imenom i prezimenom, godinom rođenja i smrti, sahranjen drugi čovek, njegov imenjak, ali s prezimenom Subić, zvani Žuća.

Kako je došlo do ovog nemilog slučaja moraće da se utvrdi, a po onome što je zasad poznato, porodici Stankov je 15. jula javljeno da je njihov član porodice preminuo. Njegovo telo je pronađeno u jednoj kući, odakle je prevezeno u pogrebno preduzeće, a već sutradan je preneto na groblje u Sremskim Karlovcima, gde je i sahranjen.

Porodicu, kako saznajemo, niko nije pozvao da identifikuje pokojnika, da bi se utvrdilo da je to zaista on, ali su navodno dobili usmenu potvrdu policajca da je reč o njihovom članu porodice, te su ga sahranili kao Sašu Stankova.

Dan posle sahrane, u subotu, 17. jula, ožalošćenima se, kako kaže jedan od članova porodice Stankov, javila meštanka Sremskih Karlovaca i rekla da je videla Sašu Stankova živog i zdravog u Novom Sadu, gde, inače živi.

- Otišli smo u policiju i to im ispričali, a oni su se dali u potragu za našim Sašom - kaže jedna rođaka. - Uspeli su da ga nađu u Novom Sadu, doveden je u policiju gde su mu uzeti otisci prstiju i gde je fotografisan. Bili smo u velikom čudu. Ništa nam nije bilo jasno.

Porodica Stankov, se naravno, s pravom pitala, koga su onda sahranili, i ko počiva u humci na Čeratskom groblju. Enigma je razrešena ekshumacijom, koja je, kako pričaju pojedini meštani Sremskih Karlovaca, urađena u noći između subote i nedelje. Nepoznato je, međutim, ko je uradio ekshumaciju, da li po nalogu tužilaštva ili nekog drugog nadležnog organa.

Brat čoveka koji je bio sahranjen kao Saša Stankov potvrdio nam je da je njegov brat Saša Subić (48) iz Sremskih Karlovaca bio sahranjen kao Saša Stankov.

- Nije mi jasno kako je moglo doći do zabune - kaže Subićev brat. - Nisu ličili, različitih su godina, a jedino zajedničko im je što obojica imaju isto ime. Rađena je DNK analiza, i utvrđeno je da je preminuli koji je već jednom sahranjen pod drugim imenom, zapravo Saša Subić.

U SREDU SAHRANA

SAŠA Subić će ponovo biti sahranjen u sredu u Sremskim Karlovcima, a poslednji ispraćaj je zakazan za 15 časova.

- Eto, dva puta ga sahranjujemo - skrušenim glasom kaže brat, dodajući da je Saša živeo sam u kući i da je bio bolestan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a