SRAMNA PROVOKACIJA KURTIJA: Sporazum sa NATO o kretanju bezbednosnih snaga lažne države štetan!

D.Z.

20. 05. 2021. u 14:52

ODGOVARAJUĆI na poslaničko pitanje da se izjasni da li podržava sporazum bivšeg predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija, koji je sporazum sa NATO potpisao u svojstvu premijera a kojim se vlast u Prištini obavezala da tzv. kosovske bezbednosne snage neće ići na sever Kosova bez saglasnosti KFOR-a, Kurti je danas u Skupštini ovaj sporazum ocenio štetnim.

СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА КУРТИЈА: Споразум са НАТО о кретању безбедносних снага лажне државе штетан!

Arhiva

On je, kako su preneli prištinski mediji na albanskom, dodao da je "sporazum predao tužilaštbu koje ga razmatra" i dodao da se zbog toga neće ugroziti odnosi između tzv. Kosova i Natoa, već da će se, kako je dodao, produbiti.

- To je štetan sporazum i nesreća je što smo ga nasledili, ali to se ne može rešiti na jednom sastanku sa NATO - rekao je Kurti.

Inače, nekadašnji predsednik tzv. Kosova Hašim Tači obavezao se da tzv. bezbednosne snage Kosova neće ići na sever tzv. Kosova, odnosno preko reke Ibar bez odobrenja Kfora a osim usmenog obećanja kako su prenosili prištinski mediji, postoji i pisani dogovor iz 2013. godine između Tačija i tadašnjeg generalnog sekretara Nato-a Andersa Goga Rasmusena.

Na Kurtijevu ocenu o štetnosti pomenutog sporazzuma po tzv. Kosovo reagovala je odmah bivša ambasadorka tzv. Kosova u SAD Vljora Ćitaku koja je na jednoj od društvenih mreža napisala da je u pitanju Kurtijeva priča za unutrašnju upotrebu.

- Premijer Kurti je poslao tužiocu ovaj sporazum na razmatranje, a ukoliko zaista misli da je to nacionalna izdaja, trebalo bi odmah pošalje pismo generalnog sekretaru NATO i da se povuče iz obaveze koju su dali svi kosovski premijeri posle Tačija - navela je Čitakuova i dodala da je Kurtijeva izjava štetna za odnose tzv. Kosova sa saveznicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili