SRBIJA ŽESTOKO ODGOVORILA KURTIJU: Zamajava javnost, a sada je otišao i korak dalje

D.Zečević

17. 05. 2021. u 15:21

ALJBIN Kurti nastavlja da zamajava i svoju i međunarodnu javnost, gotovo svakodnevnim izjavama o nekakvoj tužbi protiv zvaničnog Beograda za navodne ratne zločine i genocid. Sada je otišao i korak dalje, najavljujući osnivanje Instituta, koji će te zločine tobože dokumentovati. Takva mogućnost ne postoji ni u pravnoj literaturi niti praksi, a u takve najave ne veruje ni stručna ni politička javnost u Prištini.

СРБИЈА ЖЕСТОКО ОДГОВОРИЛА КУРТИЈУ: Замајава јавност, а сада је отишао и корак даље

Foto: Tanjug

Ovo je između ostalog naveo u saopštenju za javnost Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.On je istakao da je Beograd više puta ponovio da je u pravnom smislu nemoguće da jedna teritorija, što takozvano Kosovo jeste prema Rezoluciji 1244 SB UN, tuži sopstvenu državu za ratne zločine, kada ne može biti stranka u postupku.

- S toga su i ove poslednje izjave Aljbina Kurtija ništavne i nemaju nikakvo pravno utemeljenje. Zato je potpuno jasno da najava tužbe kojom Kurti svaki čas preti, služi za dnevno-političke svrhe, kako bi se sakrili svi problemi sa kojima se stanovništvo na Kosovu i Metohiji suočava, počev od socijalno-ekonomskih pitanja, pa do nemogućnosti da se zštiti zdravlje ljudi i nabave preko potrebne vakcine protiv korona virusa-dodaje dalje Petković i ističe da se Kurti možda nada da će, stalno pominjući navodne srpske zločine, prikriti svakodnevne fizičke napade na Srbe, njihovu imovinu, crkve i manastire, od strane albanskih terorista, na koje Priština nema nameru da reaguje, kao što nema nameru da počinioce ovakvih zlodela privede pravdi.

- Ali, Kurti dobro zna, da pravda možda jeste spora, ali je svakako dostižna i izvesna, a najbolji dokaz za to je suđenje bivšim kosovskim liderima u Hagu, za zločine nad Srbima i drugim nealbancima - zaključuje u saoštenju za javnost Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)