VUČIĆEVA SNAŽNA PORUKA NA DAN POBEDE: "Hrvati cvećem dočekivali Hitlera, sad od Srba hoće da prave dželate"

Novosti onlajn

09. 05. 2021. u 21:22

SVEČANA akademija povodom Dana pobede nad fašizmom održana je večeras u Narodnom pozorištu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ВУЧИЋЕВА СНАЖНА ПОРУКА НА ДАН ПОБЕДЕ: Хрвати цвећем дочекивали Хитлера, сад од Срба хоће да праве џелате

Foto: Printscreen

Predsednik je podsetio na mnoga mesta stradanja srpskog naroda za vreme II svetskog rata, ali je rekao da je nemoguće nabrojati sva i da ne želi da govori o broju ubijenih. On je podsetio i na pokatoličavanje i proterivanje srpskog naroda.

Tokom svog obraćanja predsednik Vučić je podsetio i na doček Hitlerove vojske u Zagrebu.

- Nećemo da pristanemo posebno na vrstu poniženja u regionu, posebno od onih koji su cvećem dočekivali hitlerovu vojsku, a sad od Srba hoće da prave dželate, i da su Srbi krivi jer su se suprotstavili ustašama. Ali Srbi neće da ćute i da im se dodvoravaju.

- Ponosan sam što čuvamo mir, ali i govorimo istinu i hrabro i dostojanstveno čuvamo sećanje. A to znači možete da vređate srpski narod i svakog od nas, ali kao predsednik neću dati da vređate jasenovačke i glinske žrtve. Biću još drskiji i bezobrazniji, probudio se slobodarski duh, a o tome će učiti buduća pokoljenja - istakao je predsednik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Stevan

09.05.2021. 22:45

Srbija je kroz vekove pokazala da ne trpi diktaturu i nepravdu, krvavo plaćala svoju slobodu ali se na kraju za nju i izborila. Tako je bilo tako će i biti.

Ivana

09.05.2021. 23:09

Niko nikada neće praviti od Srbije bananu državu, Srbija će znati da se odbran. Aleksandra Vučića za doživotnog predsednika, jedini koji želi da sačuva mir i stabilnost, i koji želi da pošteno radi za interese naroda i države.

Sasa

09.05.2021. 23:53

Hrvati su se prodavali za saku zlatnika svakoj vojsci koja je prosla kroz Hrvatsku,a Srbi nisu,i to ih boli! Sve bi nas satrli samo da o tome ne svedocimo!!!

Srbijo Zuta kuco

11.05.2021. 07:28

Sto vise ucim o istoriji Austrije pa kasnije Austrougarske postaje mi jasno da koristimo pogresne termine. U Austriji je postojala Kraljevina Hrvatska (Zagreb sa okolicom) sa svojim jezikom (cakavski koji govore Dudek i Regica), Vojna krajina, Kraljevina Slavonija i Kraljevina Dalmacija. Nisu oni Hrvati nego katolici, Srbi.