HRVATI TEŠKA SRCA PRIZNALI: Vučić skupom modernizacijom od Srbije stvara najmoćniju vojnu silu u regionu

Novosti online

08. 05. 2021. u 19:02

HRVATSKI "Jutarnji list" piše da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara najmoćniju vojnu silu u regionu.

ХРВАТИ ТЕШКА СРЦА ПРИЗНАЛИ: Вучић скупом модернизацијом од Србије ствара најмоћнију војну силу у региону

Foto: Ministarstvo odbrane

- U poslednje se vreme sve češće, u regionu, postavlja se pitanje – zašto se Srbija ubrzano naoružava i može li se govoriti o novoj militarizaciji najveće postjugoslavonske države koja je bila pokretač ili upletena u sve ratove u 90-ima na ovom području. Aleksandar Vučić povećao je proračunsko izdvajanje za odbranu za čak 44 posto, odnosno srpski porezni obveznici žrtvovaće za Vučićeve "vojne planove" nešto manje od 1,3 milijarde evra (što je najveći vojni proračun u regionu), a trećina toga ide na modernizaciju vojske i kupovanju novog naoružanja, što bi značilo da bi Srbija, ako se sve ostvari, imala najjaču vojsku u regionu. Svi se pitaju ili radi ili to da širi paniku, što za svoj, što za tuđi (ruski!?) račun - piše ovaj hrvatski medij.

Foto: Ministarstvo odbrane

Takođe, navode da Srbija dobija "vojne poklone" od Rusije i Belorusije, i da nije čudno što je bila upletena u nedavne ratove, i da Slovenija, Hrvatska BiH i tzv. Kosovo sa određenom "zebnjom" gledaju na planove predsednika Srbije, koji kako kažu utiču na stabilnost u regionu.

Hrvatski portal, Dnevno.hr navodi da je situacija u vojsci Hrvatske zabrinjavajuća.

Oni pišu da Aleksandar Vučić zna šta radi i dobro zna zašto naoružava Srbiju. Smatraju da se time dovodi u pitanju teritorijalni integritet Hrvatske.

- I dok se hrvatski državni vrh pokušava prikazati najvećim zagovornikom proširenja Evropske unije na susedstvo, konkretno Srbiju, deo vlasti iz tog istog “komšiluka” otvoreno dovodi u pitanje teritorijalni integritet Hrvatske - piše ovaj hrvatski medij.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

Nenad

08.05.2021. 19:12

Eh, koliko vam nedostaje Tadic! Da vam se svako malo izvinjava a u pauzi topi tenkove! I ako se Srbija naoruzava ima dobar razlog- fini komsiluk u crnim kosuljama... zvuci li vam poznato?

Nikola

08.05.2021. 19:18

Srbija nije započela rat 90-te već vi! Tačnije slovenija i vi ste izvršili agresiju na ex Yu! Počinili krvave zločine i etničko čišćenje za šta vas je nemačka nagradila i primila vas u eu jer ste fašisti kao i oni! Pustite vi Srbiju! Vi ugrožavate naš integritet i teritorijalnu celovitost hoćete kamp u Srbiji! Bolje da ćutite! Srbija više neće da ćuti!

Amarcord

08.05.2021. 19:38

Могу и да разумем забринутост тзва "Косова" или Хрватске али ко Словенији "дрма кавез"?? Нису сви они забринути због јаке Војске Србије већ због тога што неће моћи Србију да третирају као закрпу!

Djordje

08.05.2021. 19:51

Hahahaha ima li sta gluplje od ovog hrvatskog filozofiranja?! A tek ovo:"dok se hrvatski državni vrh pokušava prikazati najvećim zagovornikom proširenja Evropske unije "?! Hahahaha nije mi jasna ova " velikodusnost" hrvata?! Ostalo i da ne spominjem!?

Bonaparta

08.05.2021. 20:06

Gosposdinčići iz Hr. a da vi potražite stručnu pomoć i počnete da se ozbiljno lečite od bolesti zavisnosti zvanom Srbija. Mi vas ne pominjemo kao smrdljivi sir, jer nas u životu ne interesuje te.

Sofija

08.05.2021. 20:47

Хрвати имају комплексе од Србије сада јој завиде и на војску која је модеринзована

SRBIJA MORA IMAT JAKU VOJSKU

08.05.2021. 21:12

SRBIJA JE U OKRUZENJU nacista, fasista i ustasa, jos uz to i siptarskim teroristima, kojima su nacisti dali otetu srpsku pokrajinu Kosovo.

sas

08.05.2021. 21:15

Naradost Srbija je uvek bila najaca i bice! u regionu. Nazalost nije bila jaca od svetskih sila. ps. tako komsiluk zna staih ceka u buduce:)

Lovac

08.05.2021. 21:18

Ako su se već uhvatili okolnih zemalja eto kao trebaju da se boje, onda moraju da kažu tačno. Na primjer Federacija Bosne i Hercegovine. Ne Republika Srpska. To je isto kao kada bi rekli Banat se boji Srema. Za nas Drina ne postoji kao granica dvije države. Mada cijeli njihov tekst je obična izmišljotina tamo nekih ludaka.

Ana

08.05.2021. 23:03

Srbija ,je jaka ,moderna zemlja,koja se gradi,izgradjuje,podize,i logicno je da ulaze u bezbednost! Srbija je stub mira i stabilnosti na balkanu.

Vox

17.05.2021. 18:02

I treba imati jaku vojsku, jaku ekonomsku politiku. I hoćemo još jaču vojsku, jaču i srbiju.a kome smeta neka razmisli kako u budućnost treba koračati.