TREBALO JE DA NAJAVLJUJE OTVARANJE FABRIKA, NE DA ZVECKA ORUŽJEM: Gradonačelnici deset opština na Kosmetu poslali poruku Radmanui

D.Z.

06. 05. 2021. u 20:51

- U ime deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji najoštrije se protivimo najavi Hrvatske da na ovim prostorima gradi nekakve vojne baze čime se najdirektnije ugrožava mir i spokojstvo građana - piše u zvaničnom saopštenju deset gradonačelnika srpskih opština na Kosmetu.

ТРЕБАЛО ЈЕ ДА НАЈАВЉУЈЕ ОТВАРАЊЕ ФАБРИКА, НЕ ДА ЗВЕЦКА ОРУЖЈЕМ: Градоначелници десет општина на Космету послали поруку Радмануи

Prištinske vlasti odbijaju da formiraju ZSO / Foto Tanjug

Najava da će na Kosovu i Metohiji biti građena vojna baza hrvatske vojske kod Srba izaziva sećanja na pogrom, ali i akcije entičkog čišćenja Bljesak i Oluja, iza kojih su ostala spaljena srpska sela i gradovi, ubijeni i nestali Srbi. Zato još jednom izražavamo našu zabrinutost ali i oštro protivljenje izgradnji bilo kakve vojne baze jer to ne doprinosi miru i stabilnosti.

Ovo se između ostalog navodi u saopštenju za javnost deset gradonačelnika Srpskih opšina na Kosovu i Metohiji i ocenjuje da je na “ ovim prostorima militarizacija svima preko glave, i Srbima, i Albancima ali i svim ostalim građanima, jer je svima potrebna ekonomska perspektiva, radna mesta i jačanje demokratije“ - u tom smislu hrvatski ministar je trebao da najavi otvaranje fabrika a ne da zvecka oružjem - smatraju gradonačelnici deset opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada