SARADNJA DRŽAVE I CRKVE NA DOBROBIT NARODA: Petar Petković prisustvovao liturgiji u manastiru Gračanica

D.Z.

02. 05. 2021. u 15:06

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković prisustvovao je sinoć, u manastiru Gračanica, ponoćnoj Vaskršnjoj Liturgiji, koju je služio Episkop Raško–prizrenski i Kosovsko–metohijski, Gospodin Teodosije.

САРАДЊА ДРЖАВЕ И ЦРКВЕ НА ДОБРОБИТ НАРОДА: Петар Петковић присуствовао литургији у манастиру Грачаница

Foto: D.Z.

Liturgiji su sa njim prisustvovali i zamenik direktora dr Dušan Jovović i pomoćnik Dejan Pavićević, kao i general Miloje Zdravković. Tokom besede vernicima, vladika je istakao važnost zajedničkog staranja i saradnje Države i Crkve na dobrobit naroda.

- Sve napore koje činimo, ne činimo sami kao Crkva i Eparhija, već potpomognuti našom državom i Vladom preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Zato je ovo i trenutak naše zajedničke radosti. I kada radimo, onda smo svi uključeni u onome što je dobro, a i kada proslavljamo i radujemo se i tada smo zajedno - poručio je vladika Teodosije.

Nakon Vaskršnje Liturgije direktor Petković je primio svetu tajnu pričešća u manastiru zajedno sa vernicima. Drugog dana posete Kosovu i Metohiji, Petković se na Vaskršnje jutro, u porti crkve Pokrov Presvete Bogorodice u Babinom Mostu, družio sa decom, kojoj je podelio Vaskršnja jaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024