ONA STOJI IZA NON-PEJPERA: Vrlo je poznata u politici, a o njenoj biografiji se ništa ne zna

Novosti online

02. 05. 2021. u 23:24

GOSTI "Hit Tvita" su predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, predsednik Veritasa Savo Štrbac i reditelj Dragoslav Bokan.

ОНА СТОЈИ ИЗА НОН-ПЕЈПЕРА: Врло је позната у политици, а о њеној биографији се ништа не зна

Foto: Printskrin

Jedna od tema bio je non-pejper koji je uzdrmao region, a postavilo se pitanje ko može da stoji iza tog famoznog dokumenta.

- Mi sada moramo da pričamo o nečemu čemu ne znamo autora. Lično mislim da ako iza tog dokumenta stoji žena, da je to Maja Kocijančić, lično ona to može da uradi. Lik Maje Kocijančić je vrlo zanimljiv, o njoj nema podataka, nema njene biografije nigde, vi znate da je sarađivala sa Mogerini, sa Varheljijem, ali nemate podatke o njenom datumu rođenja, koje škole je završila. Dakle vi imate neke nove forme politike, u kojima ovaj non-pejper naleže - rekao je Bokan.

Dačić je istakao da ovaj " non-pejper" podrazumeva autonomiju za Srbe na severu Kosova, a loše je to što dokument podrazumeva međusobno priznanje, oblikovano kroz međusobno poštovanje teritorijalnog integriteta.

- To je bolji predlog u odnosu na ono što smo do sad imali, non-pejper je bolji od ZSO i od Antisarijevog plana, ali nije na nivou naših zahteva i očekivanja. Prvi put se negde u nekom dokumentu, govori o tome da Republika Srpska i Srbija naprave ujedinjenje, govori se o nekom mirnom rastakanju BiH - rekao je Dačić.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Srbijo Zuta kuco

03.05.2021. 06:27

Non-pejper, tojlet-pejper, ista im je svrha. Dokoni mlate praznu slamu. R 1244 je jedini papir koji vazi i koga se treba drzati. Cemu tolika "frka"? Treba otvoreno reci da iza Siptara stoje Nemci. Nemci a ne Siptari su problem. Vekovima. Da nije bilo Nemacke ne bi bilo ni Albanije. Pred Prvi balkanski rat saveznice su se dogovorile kako da podele oslobodjene teritorije. Srbiji je trebala da pripadne skoro cela danasnja Albanija. Pred karaj 1912. Nemci su organizovali Siptare da izdaju deklaraciju o nezavisnosti a ostale evropske sile su to priznle 1913. i napravile Knezevinu Albaniju mada u njoj nije bilo svesti o pripadnistvu naciji niti standardizovani jezik. Za kneza su doveli Nemca, Vilhelma od Vida.

Memo

03.05.2021. 08:39

Podkraj Osamdesetih godina, slovenacka politika, u okviru SFRJ, je bila prozapadno eksponirana i otvoreno se izjašnjavali za nezavisnost. Ekonomski je isto takodje bila vetar u jedra tadašnjim separatističkom i iredentističkim zahtevima albanske nacionalne manjine u okviru SFRJ za proglašenje "Kosovo republika" uprkos svim pravima koja je imala u okvirima Socijalisticke Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. Slovenaca podrška bila je populistička prilikom štrajka gladju albanskih rudara u rudniku Stari trg kojima su, navodno slali krišom i banane. Aleksandar Makedonski nije cenio one koji su izdajom Daria mislili da ce da postanu slavni. Naprotiv, dao je da se oni pogube a Dario je taj koga istorija pamti.

Ranko

03.05.2021. 08:56

Samo uzmite u razmatranje da se objavilo kako je u Sarajevo, pre nekoliko godina stigla grupa britanskih obavještajaca za informativni rat.Sigurno nisu stigli na dugogodišnji odmor.Maja vodi politiku , kao kad bi to rekli za Zaharovu.

normalno

03.05.2021. 09:21

Ništa se nije promijenilo u srbiji još od miloševića i dalje ima pretenzije prema susjednim državama sada bar znamo na čemu smo vuk dlaku mijenja ali ćud nikada ali možete samo sanjati o podjeli bosne i hercegovine