HITNO SAOPŠTENJE MUP: Žestoko odgovorili Dritanu Abazoviću

Novosti online

30. 04. 2021. u 13:11

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Srbije uputilo je saopštenje povodom napada Dritana Abazovića na Srbiju. Saopštenje prenosimo u celosti.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ МУП: Жестоко одговорили Дритану Абазовићу

Foto: Vlada CG

Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato verujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina bivšeg direktora Uprave za nekretnine CG, posledica neiskustva i loših informacija.

Da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Republike Srbije želi da i njega i javnost obavesti da:

 • Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića.
 • Srbija je član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla poternicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola. Da je Crna Gora izdala međunarodnu poternicu za Draganom Kovačevićem Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obaveštavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, poternice nema.
 • Ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji mi o tome ne znamo ništa niti možemo da znamo.
 • Ako Crna Gora želi da proveri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provere.
 • Pozivamo i gospodina Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala.

  Uskoro opširnije

  Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

  Komentari (4)